BLACK WIDOW YÖNETMENİNİ BULDU

BLACK WIDOW YÖNETMENİNİ BULDU


Solo film yolda


Uzun süredir hayranları tarafından kendi filminin yapılması için Marvel’a baskı kurulan ve Scarlett Johansson tarafından canlandırılan Black Widow‘un yönetmenlik koltuğunda kimin oturacağı belirlendi: Cate Shortland.

black

70 farklı aday arasından seçilen Cate Shortland, pek fazla kişi tarafından bilinen bir isim değil. Kendisi bu zamana kadar büyük stüdyo işlerindense daha çok bağımsız projelerde yer almış. Marvel Cinematic Universe‘ün de ilk tek başına çalışan kadın yönetmeni olacak. Gelecek yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nde vizyona girecek olan Captain Marvel, kendi filmine sahip olan ilk kadın süper kahraman olsa da yönetmen kadrosu Anna Boden ve Ryan Fleck ortaklığından oluşuyor.

Avustralya’lı yönetmenin en son çektiği Berlin Syndrome, geçen sene Tolga Karaçelik‘in Kelebekler ile büyük ödülü kucakladığı Sundance‘te ilk gösterimini yapmıştı. 49 yaşındaki Shortland’in en bilinen filmi Nazi Almanyası’nda geçen 2012 tarihli Lore. 2004 tarihli ilk filmi Somersault ise Cannes Film Festivali‘nin Belirli Bir Bakış (Un Certain Regard) bölümünde gösterilmişti.

Profil olarak Marvel’a pek uygun olmasa da, üst yönetim tarafından bir hayli beğenilmiş olacak ki bu göreve getirildi. Bağımsız yapımlar ve festival ağırlıklı çalışan Shortland, bakalım büyük bir bütçe ve büyük bir stüdyo baskısı altında bize nasıl bir süper kahraman filmi çıkartacak? Süper kahraman evrenine değişik ve yeni bir soluk getirecek gibi gözüküyor, umarız hayal kırıklığı yaşamayız.