DAVE GROHL NEDEN NIRVANA İÇİN HİÇ ŞARKI YAZIP SÖYLEMEDİĞİNİ AÇIKLADI

DAVE GROHL NEDEN NIRVANA İÇİN HİÇ ŞARKI YAZIP SÖYLEMEDİĞİNİ AÇIKLADI


1995'ten bugüne


CBS kanalına bir röportaj veren Dave Grohl, 90’lı yıllarda yer aldığı Nirvana’da neden hiç şarkı yazmadığını veya grup için neden hiç vokal yapmadığını açıkladı.

dave-grohl-cant-listen-to-nirvana-920x584

“Jenerasyonun en iyi şarkı yazarlarından biriyle aynı gruptaydım” diyerek söze başlayan Dave Grohl, “Kendimi hiçbir zaman bir söz yazarı olarak görmedim ve sesimden de hiç hoşlanmadım” diyerek neden o dönem kendi işlerini ön plana çıkarmadığını açıkladı. “94 yılında Kurt gittikten sonra ne yapacağımı bilemedim, 95 yılında Foo Fighters ismiyle solo olarak bir şeyler kaydetmeye başladığımda her şeyi tek başıma yapıyordum ve bunları yayınlamak ya da birilerine dinletmek umrumda değildi. Sadece bir şeyler kaydetmek istedim.” açıklamasını yaptı.

O dönemle ilgili bir anısını da paylaşarak kayıt yapmaya nasıl başladığını paylaşan Grohl, “Kurt’ün ölümünden sonra Seattle’dan tanıdığım biri bana kir kart gönderdi. Şu anda çok iyi hissetmediğini biliyorum ama bir gün daha iyi olacaksın, müzik sana geri gelecek ve seni iyileştirecek.” mesajının kendisine güç verdiğini paylaştı.

Babasının “Yaptığın her işi son işinmiş gibi tutkuyla yap!” öğüdünün kendisi için önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Grohl, bu mottoyu hayatı boyunca uygulamaya özen gösterdiğini de röportajda paylaştı.