JOAQUIN PHOENIX’TEN SOLO JOKER FİLMİ AÇIKLAMASI

JOAQUIN PHOENIX’TEN SOLO JOKER FİLMİ AÇIKLAMASI


Joker'in hakkını verecek adam geliyor


Aylardır yapılacağı bilinen ama bir türlü net bir açıklama yapılmayan solo Joker filminden başrol Joaquin Phoenix, en sonunda beklenen açıklamayı yaptı: ”Yaratılan dünya eşsiz ve beni korkudan altıma işetti.

joaq

Senaryosunu ve yönetmenliğini Hangover ve Old School gibi efsane Amerikan komedilerinden tanıdığımız Todd Phillips‘in yapacağı film, zaten bu şekliyle gayet enteresan bir şekilde duyurulmuştu. Arkasından Joaquin Phoenix‘in Joker olacağı, ona filmde aktörlerin aktörü Robert De Niro‘nun eşlik etme ihtimalinin ortaya çıkmasıyla filmle ilgili haberleri tek kaşımız yukarıda merakla takip ediyorduk. Bir de üstüne yapımcılığını Martin Scorsese‘nin üstlenmesi ihtimalinin açıklandığı ve filmin alıştığımız süper kahraman filmlerinden çok düşük bütçeyle (55 milyon dolar) çekilmesi, aksiyonu az, karanlığı draması bol bir film olduğunun açıklanmasıyla merak katsayısı arşa ulaşmıştı.

Şimdi ise Joaquin Phoenix, collider.com‘a yaptığı açıklamada filmin kendisini neden korkuttuğunu ve neden bu projede yer almak için çıldırdığını açıkladı:

”Kararlarımı verirken, her zaman ne üzerinde çalışacağım konusunda çok zaman harcıyorum. Süreç, senaryoyu okumak, filmin yapımcılarıyla buluşmak ve daha sonra Todd Phillips ile toplantılar yaparak ve filmi tartışarak devam ediyor. Todd’un bu dünyayı (DCU ve çizgi roman dünyası) anlama şekli bence çok etkileyici, söylemeye çalıştığı şeyi çok ilginç ve farklı bir şekilde anlıyor gibi görünüyor. Ve bu yüzden bu projede onunla birlikte çalışıyor olmak çok ilgi çekici duruyor. Kendini eşsiz hissettiriyor, kendinizi bir şekilde onun dünyası içerisinde buluyorsunuz ve bu durum beni korkudan altıma işetiyor. Sizi de en çok korkutacak şey bu olabilir. ”

Phoenix’in açıklamalarından sonra artık yapabileceğimiz tek şey filmden gelecek görseller, fragmanlar ve trailer’ları beklemek olacak. Heyecanımız tavan, adrenalin seviyemiz yükselişte. Yeni Joker filmi hepimize armağan olsun.