LOUVRE MÜZESİ BEYONCE VE JAY-Z’NİN VİDEOSUNU TUR HALİNE GETİRİYOR

LOUVRE MÜZESİ BEYONCE VE JAY-Z’NİN VİDEOSUNU TUR HALİNE GETİRİYOR


90 dakikalık bir sanat turu


Geçtiğimiz ay The Carters olarak yayınladıkları albümleri Everything Is Love‘dan paylaştıkları ilk video Apeshit ile büyük ses getiren Beyonce ve Jay-Z ikilisinin, Louvre Müzesi‘nde çektikleri bu video, müze yönetimi tarafından 90 dakikalık bir tur haline getiriliyor.

beyonce-jay-z-apeshit-video

Fransız haber ajansı AFP’nin yaptığı haberde turun birebir olarak videodaki gibi olacağı açıklandı. Tur, videonun içinde görülen 17 farklı heykel ve tabloyu gezdiriyor. İçerisinde, M.Ö. 3. yüzyıldan kalma Yunan mitolojisi zafer tanrıçası Nike’nin heykeli Nike of Samothrace, Leonardo Da Vinci‘nin klasik tablosu Mona Lisa, Alexandros of Antioch‘un ünlü heykeli Venus de Milo, Neoklasik resmin en önemli isimlerinden biri olan Jacques Louis David‘in 6,21 m x 9,79 m ebatlarındaki devasa tablosu The Coronation of Napoleon, yine Jacques Louis David’in 19. yüzyılın başlarında yaptığı The Portrait of Madame Récamier ve Marie-Guillemine Benoist tarafından 20. yüzyıla kadar yapılmış tek siyahi kadın portresi olan 1800 tarihli Portrait of A Negress turun içerisinde görülebilecek eserlerden bazıları. Şu an için sadece Fransızca dil seçeneği bulunan tur için farklı dillerde çalışmalar yapıldığı da belirtildi. Müzenin direktörü Jean-Luc Martinez, bu tarz küresel pop kültür turlarının müzenin koleksiyonunun daha rahat anlaşılabilmesi için bir fırsat olarak gördüğünü belirtiyor.

Bu tarz bir tur müzenin ilk etkinliği değil. Daha önce, 2014 yılında Black Eyed Peas grubunun solisti will.i.am‘in Mona Lisa Smile isimli videosunda Da Vinci’nin ünlü tablosuna bulunan birçok referans üzerinden bir tur düzenlenmişti. Hip-hop’ın yanı sıra 2016 yılında Arcade Fire‘ın solisti Win Butler, grup elemanı ve eşi Régine Chassagne ile birlikte müzede bir DJ performansı gerçekleştirmişti.