NETFLIX’TEN YENİ BİR DİZİ: FREUD

NETFLIX’TEN YENİ BİR DİZİ: FREUD


Viyana'da seri katil avı


Sigmung Freud, üzerinden yıllar geçmesine rağmen, yazıları ve teorileriyle hala popülerliğini koruyan ve konuşulan bir bilim insanı. Netflix, Avusturya‘daki ilk projesiyle ünlü psikanalist hakkında bir dizi yapmaya hazırlanıyor.

freud

Sigmund Freud’un gençliğine yani 19. yüzyıla gideceğimiz yapımda, prodüksiyon ve ambiyansın muhteşem olacağı konusunda hiçbir şüphemiz yok. Dizide, Viyana’da terör saçan bir seri katilin yakalanması için bir medyum ve yerel polisle iş birliği yapan Freud’un gençliğini izleyeceğiz. Konu itibariyle biraz yavan dursa da şu an yorum yapmak için çok erken. Daha oyuncu kadrosu ve yönetmenin bile kim olacağı belli değil.

Dark ve Rain gibi projelerle Avrupa’da kendine sağlam bir yer edinen Netflix’in bu diziyle artık iyice Avrupa’yı fethedecek gibi gözüküyor. Freud’u daha önce beyaz perde de yakın arkadaşı Carl Gustav Jung‘la birlikte David Cronenberg‘in A Dangerous Method filminde izlemiştik. Orijinallikten ödün vermeyen ve konuşma dilinin Dark’taki gibi Almanca olacağı dizi için şu anda pek fazla bilgi açıklanmıyor. Önümüzdeki haftalarda Netflix’in konuyla alakalı detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.