ORTASI OLMAYAN GEORGE R.R. MARTIN’LE BU SEFER DE GELECEĞE GİDİYORUZ

ORTASI OLMAYAN GEORGE R.R. MARTIN’LE BU SEFER DE GELECEĞE GİDİYORUZ


Nightflyers


George R. R. Martin, fantastik dünyaları seven herkesin Game Of Thrones sayesinde bayıldığı bir isim. Dünya genelinde popülaritesini diziye borçlu olsa da, yazılan metinler bu kadar iyi olmasaydı dizi de bu kadar iyi olamazdı. Yaratılan evren, binlerce farklı karakter, onların kişilikleri, hikayeleri, şehirler, halklar, sınıflar derken ucu bucağı olmayan genişliğe ulaştı. Dizinin son sezonu dünya nüfusunun yüzde 70’i tarafından beklenirken, Martin Amca boş durmayıp 1985 yılında yazdığı bilim kurgu novellası Nightflyers‘ı, Netflix‘le birleşip dizileştirmiş.

night

Bugün yayınlanan fragmanda gördüğümüz üzere Martin bizi, yine bol gerilimli, bol entrikalı bir maceraya çıkaracak gibi gözüküyor. Yalnız bu sefer yıllar ve tema biraz değişmiş. Orta çağ entrikasından, uzay entrikasına uzanan geniş bir yelpaze. Büyük adamsın George R. R. Martin! Dizi, gelecekte dünyanın sonunun gelmeye başladığı zamanlarda geçiyor. Dünyanın en gelişmiş uzay gemisi olan Nightflyers’a atlayan bir avuç bilim insanı ve astronot, insanlığı kurtaracağına inandığı bir başka uzay gemisinin peşine düşüyor. İşte hatayı burda yapıyorlar (çünkü Martin evreninde eğer birinin peşinde düşerseniz başınızın belaya gireceğini bilmemeniz sizin aptallığınızdır) ve kaptanını hiç görmedikleri ve tanımadıkları bu gemi onları, bu ucu bucağı olmayan evrenin derinliklerine doğru sürüklüyor ve kaos başlıyor.

Dizinin oyuncu kadrosu öyle süper ünlü insanlardan oluşmuyor ama farklı dizilerden tanıdığımız simalar var. Boardwalk Empire‘dan hatırladığımız Gretchen Mol‘e, Eoin Macken, David Ajala, Sam StrikeMaya EshetAngus SampsonJodie Turner-Smith ve Brían F. O’Byrne eşlik ediyor. Dizinin yayın tarihi hakkında henüz bir bilgi yok. Dizi sadece Netflix üzerinden yayınlanacak.