PRENSES MONONOKE BEYAZ PERDE İÇİN RESTORE EDİLİYOR

PRENSES MONONOKE BEYAZ PERDE İÇİN RESTORE EDİLİYOR


Studio Ghibli Festival 22-25 Temmuz'da


1985 yılında efsanevi anime yönetmeni Hayao Miyazaki tarafından kurulan ve anime severlerin mutlaka en az bir filmini izlediği; Komşum Totoro, Prenses Mononoke, Yürüyen Şato, Ruhların Kaçışı gibi birçok ödül kazanmış filmlerin yaratıcısı Studio Ghibli‘den harika bir haber var.

prenses

Hayao Miyazaki’nin 1997 tarihli efsanevi animesi Prenses Mononoke, Studio Ghibli Festival 2018 dahilinde, 22-23 ve 25 Temmuz tarihlerinde 3 gün boyunca beyaz perdede izlenebilecek. Film, Muramachi dönemi adı verilen 1336 – 1573 tarihleri arasında Japonya’da yaşanmış bir periyotta geçiyor.

Bir prens üzerinden ilerleyen film, orman tanrıları ve insanların ormanları kaynak olarak kullanıp, tüketmesiyle aralarında başlayan savaşı konu alıyor. Stüdyo, bu festival için filmi restore edip HD bir hale getirdi ve bu HD halinden bir de fragmanı yayınladı. Ayrıca yeni bir İngilizce dublaj kadrosu da toplayan filmin içerisinde all-star bir Hollywood kadrosu yer alıyor. Gillian Anderson, Billy Crudup, Claire Danes, Minnie Driver, Jada Pinkett Smith ve Billy Bob Thornton yeni seslendirme kadrosunda bulunan isimler.