ROBOCOP NEILL BLOMKAMP’İN YETENEKLİ ELLERİNDE TEKRAR DİRİLECEK

ROBOCOP NEILL BLOMKAMP’İN YETENEKLİ ELLERİNDE TEKRAR DİRİLECEK


RoboCop Returns


RoboCop serisi 1987 yılında ilk filmle piyasaya çıktığında, o dönemin sci-fi anlayışıyla doğru orantılı olarak muhteşem bir reaksiyon almıştı. Arkasından 2. ve 3. filmlerle dönemin önemli bilim kurgu filmleri arasına ismini yazdırmıştı. Şimdi ise geri dönmeye hazırlanıyor!

robocop

1980’lerin dandik bilim kurgu anlayışı bir çok sinema sever tarafından hayranlıkla izlenir. Ciddiyetten uzak milenyum yılları tahminleri, sinema teknolojisinin istenen şeyleri yapmakta yetersiz kalınması gibi durumlar filmin içine daha çok girilebilmesini sağlıyordu. O zamanki naif bilim kurgu tahminleri ve cyberpunk’a kayan görseller RoboCop’ı döneminin önemli filmlerinin arasına girmesini sağlamıştı. Seneler sonra Gary Oldman‘lı, Michael Keaton‘lı ve Samuel L. Jackson‘lı dev kadrosuyla karşımıza çıkan yeni ve teknolojik efektlerle bezeli RoboCop, dünyanın en kötü reboot’larından biri olabilme şansını kıl payı kaçırmıştı. İzlerken fenalaştığımız ve bunu RoboCop’a büyük bir saygısızlık olarak görüp, TV’ye attığımız seri yumruklarla filmin notunu vermiştik: 2/10.

Ama şimdi güneş yeniden doğacak ve sci-fi alanında rakiplerini çok hızlı bir şekilde arkasında bırakan District 9, Chappie ve Elysium gibi filmlerin yanı sıra Oats Studios isimli prodüksiyon şirketiyle YouTube üzerinden 20-25’er dakikalık harika ötesi kısa filmler yayınlayan VFX ustası Neill Blomkamp, RoboCop Returns isimli bir projeyle karşımıza çıkacak. Şu an dünyada ondan daha iyi RoboCop filmi yapabilecek birini tanımıyoruz. Bu haberin sevindirici olmasının en büyük sebeplerinden biri de filmin, gerçek 80’ler RoboCop’ını yaratmış olan usta isim Paul Verhoeven‘in ilk filmde çalıştığı senaristler  Ed Neumeier ve Michael Miner‘ın ilk filmden hemen sonra yazdıkları ama hiçbir zaman gerçekleşmemiş sequel senaryosuyla çekilecek olması. Evet yazıda herhangi bir yanlışlık yok, yeni çekilecek RoboCop Returns isimli filmin senaryosu yaklaşık 30 senelik ve MGM bu kadar yıl sonra, tozlu raflardan çıkartıp, gerçek RoboCop nasıl olurmuş (sanki 2014 yılındaki filmi onlar değil de biz yaptık) herkese göstermek istiyor. Gerçek RoboCop yazarları var, hayatını sci-fi’a, robotlara, teknolojik bilim kurguya adamış Neil Blommkamp var ve muhteşem bir film geleceğinize inancımız sonsuz.

Şimdilik bir oyuncu kadrosu veya çekim tarihi yok ama bu durum film için oluşacak heyecanın daha da çok büyümesini sağlıyor. RoboCop’tan gelecek yeni haberleri beklerken, Neill Blomkamp’in Sigourney Weaver‘lı muhteşem kısası Rakka‘yı tekrar izleyelim.