TARANTINO’YU AĞLATAN FİLM: LUCA GUADAGNINO’NUN SUSPIRIA’SI

TARANTINO’YU AĞLATAN FİLM: LUCA GUADAGNINO’NUN SUSPIRIA’SI


2 Kasım'da vizyonda


Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan filmlerinden biri olan Call Me By Your Name‘in yönetmeni Luca Guadagnino, sinema tarihinin klasik filmlerdinden biri olan Suspiria‘nın yeniden çevrimiyle Quentin Tarantino‘yu göz yaşlarına boğmuş.

sus

Dario Argento‘nun korku klasiği Suspiria’nın yeniden çevrimini yapmaya kalkışmak, çok büyük bir yükün altına girmekle eşdeğer. Sinema tarihinde önemli bir yere ve efsanevi kategorisine sokulan bu filmi tekrardan çevirmek, yaptığınız işin durumuna göre sinema sektöründen aforoz edilmenize bile sebep olabilir. Ama Luca Guadagnino, geçen sene yarattığı etkinin de gazıyla bu yükün altına girdi ve filme gelen ilk tepkilere göre altından da gayet başarılı bir şekilde kalktı.

Yönetmenin İtalyan La Repubblica gazetesine verdiği demeçte; Quentin Tarantino ile Venedik Film Festivali’ndeki jüriliklerinden beri arkadaş olduğunu söyleyen Guadagnino, ”En başta onun tavsiyelerini duymaya istekli fakat bir yandan da gergindim. Onun (Tarantino) evinde filmi izlediğimizde, verdiği tepkiler beni çok mutlu etti. İnanılmaz samimiydi, ağladı ve bana sarıldı. Filmle ilgili heyecanlı ve hevesliydi. Bu özünde bir korku filmi olsa da aynı zamanda bir melodram. Benim amacım, gözlerinizi perdeden ayıramadan izleyeceğiniz bir korku filmi yapmaktı ve sanırım bunu başardım. Amazon bu durumdan çok mutlu” dedi.

Tarantino’nun tepkilerine bakılırsa Suspiria, bu senenin en iyi filmleri arasında daha şimdiden girmiş gibi gözüküyor. Kadrosunda Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth, ve Chloë Grace Moretz gibi başarılı oyuncuların bulunduğu film, 2 Kasım’da vizyona girmeye hazırlanıyor.

susafiş