THE DARK KNIGHT’IN 10. YILINA ÖZEL IMAX VERSİYONU BEYAZ PERDEDE

THE DARK KNIGHT’IN 10. YILINA ÖZEL IMAX VERSİYONU BEYAZ PERDEDE


Dev ekranda Batman keyfi


Christopher Nolan‘ın efsane Batman üçlemesinin ikinci filmi The Dark Knight, 10. yılı şerefine 70mm IMAX versiyonuyla tekrar salonlarda gösterilecek.

Dark Knight Rises, Jersey City, USA

Günümüzde sadece birkaç yönetmenin tercih ettiği 70mm kameralarla çekilen filmlerin orijinal hallerinin izlenebileceği pek fazla salon olmaması, filmlerin normal sinema perdesine göre ayarlanmış halleriyle izleyicilere sunulmasını gerektiriyor. The Dark Knight’ta bu filmlerden bir tanesi. Şimdi ise filmin 10. yılı olması sebebiyle The Dark Knight, ABD’de gerçek IMAX perdelerine tekrar vizyona giriyor.

22 metreye 16 metre olan devasa boyuttaki orijinal IMAX perdeleriyle filmin içerisine girmek (neredeyse kelimenin tam anlamıyla) mümkün. Nolan, The Dark Knight’ın yanı sıra Dunkirk‘ü de aynı şekilde çekmişti. Quentin Tarantino‘nun Hateful Eight‘i de 70mm’lik kamerayla çekilmiş ama normal vizyonda, salon şartları yüzünden standart 35mm olarak gösterilmişti.

Ülkemizde bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar gerçek IMAX salonu bulunması ve bu filmlerin de bu tarz tekrar gösterimlerde yer bulamaması, bizim The Dark Knight’ı harika bir biçimde izlememize engel oluyor.