TOMMY HILFIGER’DAN BLACK MIRROR’A GÖZ KIRPAN YENİ KOLEKSİYON

TOMMY HILFIGER’DAN BLACK MIRROR’A GÖZ KIRPAN YENİ KOLEKSİYON


Tommy Jeans Xplore


Ünlü Amerikan moda markası Tommy Hilfiger, yeni çıkarttığı Tommy Jeans Xplore adlı koleksiyonundaki jean, sweatshirt etek ve birçok aksesuarına çip ekleyip, hareketlerimizi takip edeb ve bu sayede bize çeşitli özellikler sağlayacak uygulamasını duyurdu.

tomy

Eklenen bu çip, Xplore app isimli bir uygulama yardımıyla kullanılıyor ve o parçayı kaç kez giydiğinizi, nerelerde giydiğinizi size ve app vasıtasıyla oluşturduğunuz topluluğa gösteriyor. Yani bir nevi bir moda Twitter‘ı veya Facebook‘u gibi. Uzun süreli kullanımlarda Tommy size ödüller vaat ediyor. Hediye çekleri ve sürpriz hediyeler verileceği söyleniyor. İsterseniz bu takip sistemini tabii ki de kapatabiliyorsunuz ama eğer kapatırsanız daha önce biriktirdiğiniz ödül puanları da yok oluyor!

Kısacası baya büyük bir Black Mirror olayı söz konusu. Ortaya yeni bir sapıklık tarzı olan ”moda sapıklığı”nı çıkartma ihtimali çok yüksek bir uygulama. Uygulama ve giyilebilecek ürünler şu an için sadece ABD’de bulunuyor. Siz olsanız giyer miydiniz?