TUPAC CİNAYETİ YILLAR SONRA AYDINLANDI

TUPAC CİNAYETİ YILLAR SONRA AYDINLANDI


Unsolved: The Tupac and The Biggie Murders


1996 yılında bir cinayete kurban giden New York’lu efsanevi rapçi Tupac‘ın cinayeti, 22 sene sonra cinayeti işleyen grubun içinde bulunan bir başka rapçi Keefe D tarafından aydınlatıldı.

tup

Las Vegas‘ta bir Mike Tyson maçı çıkışında, trafikte yanına yanaşan bir arabadan açılan ateş sonucu hastaneye kaldırılan ve orta yaşamını yitiren Tupac’ın, cinayetini kimin neden işlediği senelerdir bulunamıyordu. Netflix’in yeni serisi Unsolved: The Tupac and The Biggie Murders, Keefe D’nin açıklama kasetlerine dayanıyor.

Keefe D, Death Row Chronicles adı verilen TV programında olayı şöyle açıklıyor: ” Ben Comtpon bölgesinde bir uyuşturucu baronuydum. Bu cinayetin detaylarını size açıklayabilecek, hayatta olan tek kişi benim. İnsanlar 20 yıldır beni takip ediyorlardı ama ben şimdi ortaya çıkmaya karar verdim çünkü kanserim. Kaybedecek hiçbir şeyim yok ve şu an için umursadığım tek şey gerçekler”.

Ateş edilen arabada bulunduğunu söyleyen Keefe D, ateşi kimin ettiğini söylemeyi ”sokak kuralları” sebebiyle reddediyor. Programın yapımcısı Kyle Long ise Keefe D’nin bu cinayetten dolayı tutuklanması gerektiğini söylüyor ve canlı yayında böyle bir açıklama yapan biri için “Polisin hala harekete geçmemesi çok büyük saçmalık” diye de kendi görüşünü belirtiyor.