2001: A SPACE ODYSSEY İLK KEZ IMAX OLARAK SİNEMALARDA

2001: A SPACE ODYSSEY İLK KEZ IMAX OLARAK SİNEMALARDA


Dev ekranda uzaya yolculuk


Arthur C. Clarke‘ın efsane romanının, Stanley Kubrick tarafından beyaz perdeye uyarlanmış sinema klasiği 2001: A Space Odyssey‘nin 50 yılı şerefine, Warner Bros. filmi IMAX olarak ilk kez vizyona sokmaya hazırlanıyor.

Getty_2001Space-1200x630-e1439944867346

1968 tarihli film, ilk kez IMAX olarak izlenebilecek. Bir haftalık vizyon gösterimi 24 Ağustos‘ta ABD‘de başlayacak. Restore edilmemiş, orjinal 70mm’lik versiyonu Christopher Nolan‘ın desteğiyle vizyon şansı bulacak. Dunkirk, Inception, The Dark Knight gibi filmlerin yönetmeni Christopher Nolan, ilkokula giden bir çocukken, bu filmin tekrar vizyona girmesiyle, orijinal, analog 70mm halini izleme fırsatı bulduğunu ve bunu günümüzdeki modern izleyiciyle de buluşturmak istediğini söyledi.

Nolan ayrıca: ”Babam, küçükken beni, muhtemelen görülebilecek en büyük 70mm ekranı olan Londra’daki Leicester Square’deki sinemaya götürdüğünde, hayatımda bir daha hiçbir zaman unutamayacağım bir tecrübe yaşamıştım. Ekranın açılmasıyla birlikte, hayatınızda asla tahmin bile edemeyeceğiniz muhteşem bir yolculuğa çıkıyordunuz. Bu durum, filmlerin ve sinemanın neler yapabileceği hakkında bana hep ilham vermiştir” diyor.

Stanley Kubrick’in prodüktörlüğünü yaptığı, yönettiği ve yazımına yardımcı olduğu 2001: A Space Odyssey, dünyanın en etkileyici ve ilham verici filmlerinden biri olarak gösteriliyor. Film, 1969 Oscar’larında En İyi Görsel Efekt dalında ödül almasının yanı sıra, üç farklı ödüle daha aday olmuştu. Filmin 70mm IMAX versiyonunu biz ülkemizde izleyemeyeceğiz ama 30 Ekim’de 4K Ultra Hd Blu-Ray versiyonu satışa sunulacak.