BARRY JENKINS’İN MOONLIGHT SONRASI YENİ FİLMİNDEN İLK FRAGMAN

BARRY JENKINS’İN MOONLIGHT SONRASI YENİ FİLMİNDEN İLK FRAGMAN


If Beale Street Could Talk


Moonlight‘la bir son dakika En İyi Film Oscar’ı kaparak tören tarihinin hafızalara mıhlanan anlarından birine imza atan Barry Jenkins’in  James Baldwin uyarlaması If Beale Street Could Talk filminden ilk fragman geldi.

cc

Harlem’de yaşayan ve yeni nişanlanmış Tish’in müstakbel eşi ve çevresindekilerle ilişkileri üzerinden Amerikan Rüyası vaadine alternatif bir bakıştan yaklaşan Baldwin’in romanının sinema uyarlamasında başrollerde Kiki Layne ve Stephan James yer alıyor. Fragmanından sanki bir Terrence Malick filmine hazırlanıyormuşuz hissi veren proje için “James Baldwin zamanının ötesinde biriAmerikan bilincine yönelik sorgulamaları günümüzde de geçerliliğini koruyor. Tish ve Fonny’nin aşkının gücünü beyaz perdeye Baldwin’in gözünden aktarmak uzun süredir hayalimdi. Baldwin’in ailesiyle birlikte çalışmaktan ve bu hayalimi gerçeğe çevirmekten büyük mutluluk duyuyorum.” açıklaması yapan Jenkins, bakalım Moonlight’tan sonra bıraktığı yerden devam edebilecek mi?

30 Kasım’da, yani tam Oscar sezonunun ortasında vizyona girecek If Beale Street Could Talk, yılın ses getiren yapımlarından biri olmaya aday gözüküyor.