DISNEY’İN STAR WARS DİZİSİ PEK UCUZA GELMEYECEK

DISNEY’İN STAR WARS DİZİSİ PEK UCUZA GELMEYECEK


Yeni bir platform ve yeni bir dizi


Tam olarak tarihi ve ne zaman hayata geçeceği belli olmasa da Disney‘in Netflix, Hulu ve Amazon gibi bir streaming servisi oluşturmayı planladığı uzun zamandır biliniyor ve piyasaya girişleri oldukça iddialı bir Star Wars dizisiyle gerçekleşecek gibi gözüküyor.

star-wars

Disney’in film departmanı yöneticisi Ricky Strauss yaptığı açıklamada, Disney’in stream platformuna hızlı bir giriş yapacağını, bunun Star Wars‘un (şimdilik) 10 bölümlük bir dizisiyle olacağını söyledi. Bu serinin ve platformun oldukça kaliteli olması için ellerinden geleni yapacağını söyleyen ve bunun da bütçesini ona göre ayarlamayı planladıklarını açıklayan Strauss, dizinin 10 bölümünün bütçesinin 100 milyon doları bulacağını söyledi. Ufak bir hesapla her bir bölümün 10 milyon dolara çekileceği bir Star Wars dizisi, dizi dünyasını rahatça birbirine katabilecek gibi gözüküyor.

Amazon’un 1 milyar dolar bütçeli Lord of the Rings dizisinin yanı sıra Disney’in de stream platformu içine girmesi ve bunu yeni bir Star Wars dizisiyle yapacak olması televizyonun mezarının artık kazıldığını ve yavaş yavaş üzerine toprak atılmaya başlanacağının habercisi.

Bu serinin yanı sıra Disney’nin bütçesi 30’la 60 milyon dolar arası değişen 9 farklı proje üzerinde çalıştığı da gelen bilgiler arasında. Kısacası, önümüzdeki yıllarda internet dizi ve film piyasası, TV ve beyaz perdeye oldukça büyük bir darbe vuracak gibi gözüküyor.