HUGH JACKMAN SKANDALA KARIŞAN BİR BAŞKAN ADAYI OLURSA

HUGH JACKMAN SKANDALA KARIŞAN BİR BAŞKAN ADAYI OLURSA


The Front Runner


Hugh Jackman, yeni filmi The Front Runner‘da 1988 yılında ABD başkanlık yarışında adı bir aldatma skandalına karışan Gary Hart rolünde izleyici karşısına çıkacak.

THE FRONT RUNNER Hugh Jackman

1988 yılı ABD başkanlık seçimlerinde, seçimleri kazanmasına neredeyse kesin gözüyle bakılan ve George W. H. Bush‘la yarışan Hart, yaşadığı yasak ilişkinin fotoğrafları basına yansıyınca kendisini büyük bir skandalın içerisinde bulur. Başkanlık yarışındaki adaylığına gölge düşen Hart, adaylıktan çekilir ve demokratlar o seçimde George W. H. Bush’a kaybederler. Film, o dönem basının politikacılarla nasıl bir ilişki içerisinde olduğunu görmemiz bakımından da başarılı bir içeriğe sahip.

Filmin yönetmeni Thank You for Smoking, Juno ve Up in the Air gibi filmlerden tanıdığımız Jason Reitman. Başrol Hugh Jackman’a, Gary Hart’ın eşi Lee Hart rolünde Vera Farmiga eşlik ediyor. Hart’ın kampanya direktörü rolünde ise daha önce birçok kez Oscar’a aday olan ve bir kez de ödülü kucaklayan J. K. Simmons bulunuyor. Simmons’ın bu filmdeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne aday olması bekleniyor.

Film, ilk gösterimini Telluride Film Festivali’nde yaptıktan sonra 21 Kasım‘da bütün ABD’de vizyona girecek. Ülkemiz için vizyon tarihi henüz netlik kazanmadı.