NEW ORDER’DAN KONSER BELGESELİ GELİYOR

NEW ORDER’DAN KONSER BELGESELİ GELİYOR


Decades


Ian Curtis gibi müzik dünyasında insanları kitleler halinde garip danslar yaptırmaya iten bir ekolden mirası devralan New Order’dan bir konser belgeseli yolda.

no-1920x1219

“New Wave ve Post Punk biz dağılın demeden dağılmayacak! İşte o kadar.” mottosuyla uzun yıllardır bizi el emeği göz nuru şarkılarıyla besleyen New Order, Eylül ayında Sky Arts’ta yayınlanacak Decades isimli belgeseliyle performansların yanı sıra grubun iç dünyasıyla ilgili merak ettiklerimizi de cevaplayacak gibi gözüküyor.

Geçtiğimiz sene Manchester International Festival için Liam Gillick’le birlikte tasarladıkları ve 12 synthesizer’dan oluşan bir orkestra ile oluşturdukları So It Goes turnesinin kamera arkasını bizlerle buluşturacak belgesel, grup üyeleri ve grubun yakın arkadaşlarının röportajlarına da yer verecek. “Grubun özel dünyasına girip görsel tasarımlarının ve estetik anlayışlarının felsefesini anlamak, işbirlikçi ve yaratıcı süreçlerine ilk elden tanık olmak için nadir bir fırsat olacak” belgeselin yayın tarihi ise net olarak 22 Eylül.