ORSON WELLES’İN ÇEKTİĞİ SON FİLMİNDEN İLK FRAGMAN

ORSON WELLES’İN ÇEKTİĞİ SON FİLMİNDEN İLK FRAGMAN


The Other Side of the Wind


1985 yılında hayata veda eden, sinema tarihinin en önemli isimleri arasında yer alan Orson Welles‘in son ve daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan filmi The Other Side of the Wind, ilk gösterimini yapmaya hazırlanıyor.

ORSİ

İlk gösterimini Venedik Film Festivali’nde yapacak filmi Welles, 1970 ve 1976 yılları arasında çekmişti. Filmin post-prodüksiyonunun tamamlanması ise tam olarak 48 sene sürdü. Bu süre zarfında hayatını kaybeden Welles’in filmi yarım kalmıştı. Şimdi ise Netflix devreye girdi, filmi bitirdi ve yayınlanmaya hazırlanıyor.

Film, efsanevi oyuncu ve yönetmen John Huston‘ın  J.J. “Jake” Hannaford isimli karakteriyle, uzun süreler Avrupa’da yaşayan ve ABD’ye geri döndükten sonra Hollywood’daki film endüstrisini değiştirmeye çalışmasını anlatıyor. Avrupa’da geçirdiği zaman içerisinde Hollywood’daki sinema anlayışının ve film yapım dinamiklerinin değişmesiyle bu değişime ayak uydurmaya çalışmasını ve endüstri içerisindeki debelenmelerine odaklanıyor.

Film, ilk gösterimini 30 Ağustos‘ta Venedik Film Festivali’nde yaptıktan sonra, New York Film Festivali’nde de izleyici karşısına çıkacak. Netflix’ten ise 2 Kasım‘da izleyebileceğiz.