ROBOCOP RETURNS’LE ORİJİNAL ROBOCOP GERİ Mİ GELİYOR?

ROBOCOP RETURNS’LE ORİJİNAL ROBOCOP GERİ Mİ GELİYOR?


Filmle ilgili nostaljik gelişmeler var


Geçtiğimiz ay açıklanan yeni Robocop filmi Robocop Returns‘ün yönetmenlik koltuğunda Neill Blomkamp‘in oturacağı açıklanmıştı ama Robocop’ın kim olacağı belli değildi. Blomkamp, Twitter üzerinden bu isimle ilgili bir açıklama yaptı.

robo100h_-_h_2017

District 9, Chappie ve Elysium gibi başarılı sci-fi filmlerinin yönetmeni Neill Blomkamp, yeni çekilecek Robocop Returns filminin, 1987 tarihli Paul Verhoeven‘ın yönettiği orijinal Robocop filminin devamı olacağını söylemişti. Arada çekilen bütün Robocop filmlerini yok sayacak yeni bir devam filmi, ilk filmin hayranlarını oldukça heyecanlandırmıştı. Yapılan bu açıklamadan sonra orijinal filmin sevenlerinin kafasında tek bir soru vardı; orjinal Robocop Peter Weller da yeni filmde yer alacak mı?

Blomkamp’ın Twitter üzerinden ”Peki yeni Robocop kim olacak?” sorusuna verdiği yanıt ”Peter Weller” oldu. Bu yanıt ilk filmin sevenlerinde nostaljik bir heyecan yarattı ama şöyle bir problem de var; Peter Weller an itibariyle 71 yaşında ve The Last Ship, Longmire, Sons of Anarchy gibi TV dizilerinde boy gösteriyor. Kendisinin nasıl ve ne şekilde yeni filmin kadrosuna gireceği hala büyük bir soru işareti.

Eski filmin kadrosundan, yeni filme dahil olacak tek isim Peter Weller değil. İlk filmin yazarları Ed Neumeier ve Michael Miner‘ın da hem senarist hem de yürütücü yapımcı olarak projede görev alacakları açıklanmıştı. İkilinin, ilk filmden sonra yazdıkları devam filmi senaryosu da yeni filmin temelini oluşturacak. Yeni gelecek haberleri heyecanlı bir biçimde bekliyoruz.