ROSAMUND PIKE VE JAMIE DORNAN İLE SAVAŞ ALANINA İNİYORUZ

ROSAMUND PIKE VE JAMIE DORNAN İLE SAVAŞ ALANINA İNİYORUZ


A Private War'dan ilk fragman


Yaz sezonunun bitmesiyle Oscar’lara göz kırpan filmlerin yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığı festival sezonu geldi çattı. Ödüllerin iddialı yapımlarından biri olan A Private War‘dan da yeni bir fragman yayınlandı.

rosamund

Amerikali savaş muhabiri Marie Colvin‘in gerçek hayat hikayesini anlatan filmde Colvin’i, bu rolüyle Oscar’a aday olması kesin gözüyle bakılan Rosamund Pike oynuyor. Orta doğu’da görev aldığı bir esnada yaralanan, tek gözünü kaybeden ve ABD’ye döndüğünde savaş sonrası stres bozukluğuyla boğuşan Colvin’in zor şartlarda yer aldığı görevler ve savaşın acımasızlığını ilk elden anlatan filmin yönetmeni Matthew Heineman.

Heineman daha önce ABD-Meksika sınırındaki uyuşturucu kartellerini anlattığı belgeseli Cartel Land ve Rakka’da geçen ISIS belgeseli City of Ghosts‘la adını duyurmuş ve Oscar’a aday olmuştu. Tekrardan bildiği topraklara, Orta Doğu’ya dönen Heineman bu sefer tam bir belgesel çekmese de bize yine gerçek olayları izletecek. Fragmanda gördüğümüz kadarıyla daha önce Oscar’a aday olan Heineman, belgesel tarzını gerçek bir sinema filminde kullanarak, filmin olanca gerçekliğini hissetmemizi sağlamış.

Filmde Rosamund Pike’a eşlik edecek isimler arasında 50 Shades of Gray serisinin yıldızı Jamie Dornan ve daha önce Oscar’a aday gösterilen usta aktör Stanley Tucci bulunuyor. Film için belirlenen vizyon tarihi ise 2 Kasım.

priv