YORGOS LANTHIMOS’UN THE FAVOURITE’INDAN YENİ VİDEO

YORGOS LANTHIMOS’UN THE FAVOURITE’INDAN YENİ VİDEO


Kritikler yanıyor


The Lobster ve The Killing of A Sacred Deer ile artık iyice Hollywood yönetmeni haline gelen, Yunan Yeni Dalgası’nın en etkili isimlerinden biri olan Yorgos Lanthimos‘un yeni filmi The Favourite‘tan yeni bir video yayınlandı.

favori

Lanthimos’un kendi ülkesi dışında çektiği üçüncü uzun metraj olan The Favourite, muhteşem sanat yönetimine sahip bir dönem filmi olmuş gibi gözüküyor. Film, 18. yüzyılda, 1702 ve 1714 yılları arasında İngiltere tahtında oturan Kraliçe Anne ve onun sadık danışmanı, sırdaşı ve sevgilisi Marlborough Düşesi Sarah Churchill’le olan ilişkilerinin, düşesin kuzeninin gelmesiyle bozulmasını anlatıyor.

Oyuncu kadrosunda Lanthimos’un daha önceki filmlerinden tanıdık simalar var. The Lobster’da birlikte çalıştığı Olivia Colman, Kraliçe Anne rolünde karşımıza çıkıyor. Onun sevgillisi ve sırdaşı olan düşes rolünde yine The Lobster’da yönetmenle birlikte çalışan Rachel Weisz var. Hollywood’un en popüler aktrislerinden biri olan Emma Stone ise yönetmenle ilk kez birlikte çalışacak. Bu isimlerin yanı sıra Mark Gatiss, Joe Alwyn ve Nicholas Hoult gibi izleyicilerin çok yakından tanıdığı isimler de filmde rol alacak.

Yorgos Lanthimos, bu sefer gözünü Oscar‘a dikmiş olacak ki film tam ödül sezonu öncesi 23 Kasım‘da vizyona girecek. Bakalım Lanthimos istediği bu ödüle, bu filmle kavuşabilecek mi?

Filmden gelen ilk fragmanı tekrar hatırlayalım.