JOACHIM TRIER’İN THELMA FİLMİ YENİDEN ÇEKİLMEYE HAZIRLANIYOR

JOACHIM TRIER’İN THELMA FİLMİ YENİDEN ÇEKİLMEYE HAZIRLANIYOR


I, Tonya'nın yönetmeninden


Geçtiğimiz senenin başarılı yapımları arasında kabul ettiğimiz Danimarkalı Joachim Trier’in Thelma filminin bir ABD uyarlaması yapılması gündemde.

1247884_Thelma

Louder Than Bombs, Oslo, 31 August ve Reprise gibi filmlerle kalbimizi kazanan Trier’in diğer filmlerine göre gerilimi bir tık yukarı çektiğini gördüğümüz Thelma, Oslo’ya taşınan karakterimizin aşk hayatından ve keşfettiği yeni güçlerinden bir kesit sunmuştu.

Karışık duygular beslediği Anja’nın ortadan kaybolmasının suçunu kendinde arayan Thelma’nın, hem Anja’ya karşı olan hisleriyle hem de anlamlandıramadığı yeni güçleriyle baş başa kalışını izlediğimiz filmin üstünden sadece bir sene geçmiş olmasına rağmen yeniden çekip beyaz perdeye aktarmak isteyen FilmNation, bu görev içinse 2017’nin son günlerinde vizyona giren ve Margot Robbie’nin oyunculuğuyla göz doldurduğu I, Tonya’nın yönetmeni Craig Gillespie’yi uygun gördü.

Filmografisinde geniş bir yelpazede işler bulunan Gillespie, bir düşüş bir yükseliş şeklinde geçirdiği kariyerinde I, Tonya’dan sonra çıtayı daha da yukarı çıkarmayı başarabilecek mi?