MATT GROENING 27 YILLIK TARTIŞMAYA NOKTAYI KOYDU

MATT GROENING 27 YILLIK TARTIŞMAYA NOKTAYI KOYDU


Michael Jackson The Simpsons'ta yer aldı mı?


Televizyon tarihinin en uzun soluklu yapımlarından biri olan ve bugüne kadar yüzlerce ünlü ismi ağırlayan The Simpsons hayranlarının uzun yıllardır aralarında husumete dönüşen olay, bizzat dizinin yaratıcısı Matt Groening tarafından tatlıya bağlandı.

screen-shot-2018-09-02-at-7-00-22-pm

Dizinin 1995’te yayınlanan üçünücü sezonundaki Stark Raving Dad isimli bölümde yer alan Leon Kompowsky karakterini Michael Jackson’ın seslendirdip seslendirmediği yıllardır merak edilen bir konuydu. Özellikle dizinin sıkı takipçileri tarafından dönem dönem gündeme getirilen bu iddiayı dizinin yaratıcısı Matt Groening doğruladı. Ama bir yaklaşıkla…

Groening, dizide Lisa Simpson’ın doğum gününün kutlandığı sahnede söylenen şarkı dışında Leon Kompowsky karakterine bizzat Michael Jackson’ın sesiyle hayat verdiğini kabul etti. Konuyla ilgili “Michael, Bart’ın büyük bir hayranıydı ve dizide yer almak istedi. Ama yasal sorunlar yüzünden kendi ismiyle ve karakteriyle onu diziye yerleştiremedik. O yüzden Leon olarak programa dahil oldu. Şarkı söyleme anı hariç, Leon karakterini kendisi seslendirdi. O sahne için de onun sesine çok benzeyen birini bulduk.” açıklamasını yaptı.

Bitiş jeneriğinde John Jay Smith isminin seslendirdiği gözüken Leon Kompowsky karakteri üzerindeki sır perdesi de böylece aralanmış oldu. Umarız dizinin sıkı hayranları da  bu onaylamadan sonra konuyu tatlıya bağlayıp küs arkadaşlarıyla barışmıştır.