ORSON WELLES’İN SON GÜNLERİNİ ANLATAN BELGESELDEN İLK FRAGMAN

ORSON WELLES’İN SON GÜNLERİNİ ANLATAN BELGESELDEN İLK FRAGMAN


They'll Love Me When I'm Dead


1985 yılında hayata veda eden, sinema tarihinin en önemli isimleri arasında yer alan Orson Welles‘in son ve daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan filmi The Other Side of the Wind’in ilk fragmanını Ağustos ayında izlemiştik. Şimdi de büyük yönetmenin hem son yıllarını hem de bu filmi bitirmeye çalışmasını anlatacak They’ll Love Me When I’m Dead isimli belgeselden ilk fragman yayınlandı.

love-me-when-dead-poster

Orson Welles’in 1970 – 1976 yılları arasında çektiği ve post-prodüksiyon aşamasının 48 sene sürdüğü  The Other Side of the Wind, Netflix devreye girene kadar yönetmenin ölümünden sonra yarım kalmıştı. Çoğu otorite tarafından sinemanın en büyük yönetmenleri arasında gösterilen ve Citizen Kane ile birçok yönetmenin En İyi Filmler listelerinde üst sıralarda yer alan Welles’in son on beş yılında sinemayla, basınla ve yakınlarıyla olan ilişkisini izleyeceğimiz belgeselin yönetmen koltuğunda 20 Feet From Stardom ve Won’t You Be My Neighbor? yapımlarının arkasındaki Oscar ödüllü yönetmen Morgan Neville yer alıyor.

Orson Welles’in hayatıyla paralellik göstermesi sebebiyle otobiyografik olarak kabul edilen, kendisinin her zaman inkar ettiği son filmi The Other Side of the Wind ve They’ll Love Me When I’m Dead, 2 Kasım’da Netflix üzerinden izlenebilecek.