PAUL MCCARTNEY: YENİLENMİŞ LET IT BE FİLMİ YOLDA

PAUL MCCARTNEY: YENİLENMİŞ LET IT BE FİLMİ YOLDA


2020'de vizyonda


The Beatles’ın on ikinci ve son albümü olan Let It Be ile aynı yıl yayınlanan ve albümün kayıt sürecini anlatan Let It Be isimli belgesel film, albümün 50. yılı için yeni bir versiyonuyla yeniden yayınlanacak.

LibDVD_

Grubun Londra’daki Apple Corps HQ‘da kaydettiği belgesel ve albüm, 2020 yılında 50. yılını kutlayacak. Paul McCartney, Michael Lindsay-Hogg’un yaptığı orijinal belgeselin esasen yüksek kalitede yeniden yayınlanacak versiyonu olacak yeni belgeselin, bu süreçte kaydedilip daha önce yayınlanmayan görüntüleri de barındıracağından bahsetti.

The Beatles sevenleri heyecanlandıran bu gelişme için, “Bence bu belgesel yeni bir versiyon olacak. Bunun son dedikodulardan biri olduğunu söyleyebilirim. Elimizde hala çok fazla görüntü var. Orijinal film, The Beatles’ın sonuyla ilgili bir şeydi ve bunun benim için o dönem epey üzücü olduğunu söyleyebilirim.” yorumunu yapan McCartney, “Elimizde 56 saatlik görüntü var. Bunun sadece ufak bir kısmını kullanmıştık. Bütün görüntüleri izleyip o zamanı düşünmek bende bir neşe ve mutluluk hissi yarattı.” açıklamasını yaptı.

80’lerden beri herhangi bir formatta satışı bulunmayan belgeselin yeniden elden geçirilme fikri, 2008 yılında Paul McCartney ve Ringo Starr arasında konuşulup rafa kaldırılmıştı.