THOM YORKE SUSPIRIA’NIN SOUNDTRACK KAYIT SÜRECİ HAKKINDA KONUŞTU

THOM YORKE SUSPIRIA’NIN SOUNDTRACK KAYIT SÜRECİ HAKKINDA KONUŞTU



Yılın merakla beklenen yapımları sıralamasında bir, bilemediniz ikinci sırada yer alan Dario Argento klasiğinin Luca Guadagnino uyarlaması Suspiria’nın soundtrack albümü için kolları sıvayan Thom Yorke, süreçle ilgili merak ettiğimiz detayları paylaştı.

DmDZ4bfU8AArYMk

Hafta sonu Venedik Film Festivali’nde ilk gösterimi yapıldıktan sonrası gazetecilerin karşısına çıkan film ekibi, merak edilen soruları yanıtladı. Ekibin bir parçası olarak festivalde yer alan Thom Yorke, “Bu süreç başından sonuna kadar benim için garip bir şekilde ilerledi. Aklımda sürekli ilk filmin Goblin imzalı klasik soundtrack’i vardı.” diyerek söze başladı. Suspiria’nın orijinal soundtrack’inin sinema tarihinin en özel işlerinden biri olduğunu ve insanın hayatında hem kaçmak isteyip hem de ‘kaçarsan ömür boyu pişman olacağın” anlardan biri olduğunun altını çizdi.

Bütün süreci bugüne kadar hiç sahip olmadığı bir özgürlükle gerçekleştirdiğini açıklayan Yorke, orijinal filmin soundtrack’ine benzemekten kaçınmak için de ekstra çaba sarf ettiğini paylaştı. “Sürekli tekrar eden ritimleri düşündüm. Bir bakıma büyü yapmak gibiydi. Stüdyoda geçirdiğim vakitlerde kendimi bir büyücü gibi hissettim. Kulağa saçma geldiğini biliyorum ama öyleydi.” açıklamasını yaptı.

Bizim de paylaşılan fragmanı izlerken duyabildiğimiz kadarıyla filmle bütünleşmiş bir soundtrack’in bizleri beklediğine inancımız tam. Bakalım Thom Yorke, stüdyodaki büyüsünü beyaz perdeye aktarmayı başarabilmiş mi? 2 Kasım’da vizyona girecek filmin 1977’deki orijinal versiyonunun İtalyan grup Goblin tarafından kaydedilen orijinal soundtrack’i hemen aşağıda.