YARATICILIĞIN KÖKENİ NEDİR? ÜNLÜLER CEVAPLIYOR

YARATICILIĞIN KÖKENİ NEDİR? ÜNLÜLER CEVAPLIYOR


Why Are We Creative?


Hermann Vaske’nin sanat, sinema, müzik, politika gibi alanında ünlü ve tanınmış isimlere tek soru yöneltip cevap beklediği 30 yıllık projesi artık sona yaklaştı ve ilk fragman da paylaşıldı.

2307201823442210231

David Bowie, Quentin Tarantino, Ai Weiwei, Björk, Wim Wenders, Philippe Stark, Yoko Ono, John Hegarty, David Lynch, Yohji Yamamoto, Damien Hirst, Angelina Jolie, Nobuyoshi Araki, Tarantino, Bono, Nick Cave, Neo Rauch, Stephen Hawkins, Dalai Lama, Peter Ustinov, Marina Abramovic, Diane Kruger, Julian Schnabel, Jimmy Page, Vivienne Westwood ve Takeshi Kitano gibi isimlerin hepsinin aynı projede yer aldığını söylesek?

Hermann Vaske bunu başarmış ve bu isimlerin hepsin tek bir soru sormuş “Why Are You Creative?” Bu sorunun cevabını da Why Are We Creative? isimli belgeselinde toplayan Vaske, farklı isimlerden farklı cevapları bir araya getirdiği 84 dakikalık belgeselinde insanların bastırılamaz yaratıcılık dürtüsünün sebeplerini, bu alanda kendini kanıtlamış isimlere yöneltmiş.

Geçtiğimiz hafta sonu Venedik Film Festivali’nde Marina Abramovic ve Pussy Riot üyesi Masha Alekhina’nın katılımıyla ilk gösterimini yapan belgesel, ülkemizde vizyona girer mi emin değiliz ama bu kadar önemli ismin bir arada yer aldığı belgesele göz atmakta fayda var.