2019’DA YENİ BİR THOM YORKE ALBÜMÜ GELİYOR

2019’DA YENİ BİR THOM YORKE ALBÜMÜ GELİYOR


Nigel Godrich ve Thom Yorke iş başında


Son günlerde Suspiria için hazırladığı soundtrack ile onun dışında da her yaptığıyla gündemimizde olan Thom Yorke, bu sefer yeni bir albüm haberiyle karşımızda.

Radiohead-Glastonbury-2017-06232017-Emma-Swann-0F8A3470

2006 ve 2014 yıllarında iki solo albüm yayınlayan Radiohead grubunun bir numaralı adamı Thom Yorke, üçüncü solo albümünün 2019 yılı içerisinde geleceğini müjdeledi. İspanya’nın El Mundo gazetesine Suspiria üzerine verdiği bir röportajda bu kutlu haberi paylaşan yetenekli müzisyen, kendisine gelecek projelerinin sorulması üzerinde “Nigel Godrich ile yeni bir albümü tamamlamaya çalışıyoruz. Bir sürü ses efekti kullanıp başka şeyler denedik Bu sefer biraz deneysel olacak.” açıklaması yaptı.

Albümün içeriğiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Thom Yorke, “Politika ve siyasette olan şeylerden etkilenmeden müzik yapmak isterdim, ama yaptığım her şey bu şekilde gidiyor.” diyerek yine dünyada olup bitene temas etmeden geçemeyeceğini de paylaşmış oldu. Bugüne kadar kullandığı kayıt yöntemlerinden farklı bir şekilde kaydedildiği için bu albüm için epey heyecanlı olduğunu da dile getiren Yorke, daha önce yeni albümde temiz bir kaydını dinleyeceğimizi umduğumuz The Axe isimli şarkısını yaz aylarında gerçekleştirdiği performanslarda hayranlarına çalıp nabız yoklamıştı.