BU AY SALON’DAN ÇIKMAYACAĞIZ

BU AY SALON’DAN ÇIKMAYACAĞIZ


El Morabba3, La Luz, Jakuzi, Kadhja Bonet ve dahası


Konser sezonunun açılmasıyla İstanbul’un yanaklarına renk geldi desek yanılmış olmayız. Geçtiğimiz sezon King Gizzard & the Lizzard, Khruangbin ve King Krule‘lu programıyla bizlere unutulmaz bir dönem yaşatan Salon, araya hiç yaz girmemiş gibi devam ediyor.

Eylül ayında Rhye ve Warhaus konserleriyle sezona hızlı bir giriş yapan Salon’da Ekim ayında izleyeceğimiz isimlere kısaca bir göz atalım.

38198726_2215779795103349_7014899617028374528_n

Geleneksel Arap müziğinden uzaklara yolculuk yapan El Morabba3, Ürdün topraklarından çıkmış başarılı rock gruplarından biri. Kendi coğrafyalarında büyük bir hayran kitlesine sahip olan grup, isimlerini yavaş yavaş dünyaya çapında da duyurmaya başladı. İlk Türkiye konserleri için 5 ve 6 Ekim’de Salon’da üst üste iki gece çalacak El Morabba3, iki farklı coğrafyanın kesişim kümesinin müziğini icra etmesi açısından kaçırılmaması gereken isimlerden biri.

0013343596_10

Seattle’ın altın kızları La Luz; kulağı surf rock, doo-wop ve psychedelic müziğe aşina olanların çoktan konser biletini havada kaptığı bir grup. Bu sene üçüncü albümleri Floating Features’ı yayınlayan La Luz, bir önceki albümlerinde Ty Segall, son albümlerinde ise The Black Keys’in yarısı Dan Auerbach ile çalıştı. Bir yerlerde yaz mevsimi oldukça, her zaman bu müziği yapmaya devam edecek La Luz, yaz mevsimiyle hala vedalaşamayanları 10 Ekim’de bekliyor.

minor_empire-e1484219134821

Hepimizin en az bir kere YouTube’un sağ sekmelerinde denk geldiği bir isim olan Minor Empire, aslında 2010’dan beri aktif olarak müzik yapmasına rağmen ülkemizdeki tanınırlığına 2013-2014 yıllarında kavuştu. Ozan Boz ve Özgü Özman‘ın bir araya gelmesiyle kurulan ve daha sonra büyüyerek günümüzdeki şeklini alan grup, “Doğu ile Batı, akustik ile elektronik arasında kusursuz bir denge” kuracak. Grubun geçen sene Salon’da verdiği konserin biletlerinin günler önce tükendiğini hatırlatmakta fayda var.

_DSC3067-8

Synth-pop’tan post-punk’a, Kutay Soyocak’ın kendine has vokalinden müzik videolarına, son yıllarda ülkemizin yurt dışında adı en çok anılan grubu olan Jakuzi, yüksek tansiyonlu sahne performanslarını tekrar Salon’a taşımaya geliyor. Yeni albümden şarkıları da çalacak Jakuzi, 19 Ekim akşamı Salon’da.

0ae7f-unnamed-20

Honeycomb ve Remember The Rain gibi şarkılarıyla playlist’lerimize tanrı misafiri olan ABD’li soul/R&B şarkıcısı Kadhja Bonet, Childqueen isimli ikinci albümünü geçtiğimiz Haziran ayında yayınladı. Bonet’nin psychedelic soul, folk, caz, R&B ve soul arasında mekik dokuyacağı Türkiye’deki ilk konseri de 23 Ekim’de Salon’da gerçekleşecek. Bizim sabırsızlıkla beklediğimiz bir konser, iple çekiyoruz.

Bu kadar güzel isimlerin hepsine yetişemeseniz bile her tarzdan her coğrafyadan ismi barındıran Ekim ayında yolunuzu en az bir kere de olsa Salon’a düşürmenizi tembih ediyoruz. “E biletler?” diyenleri de buraya alalım.