CATE BLANCHETT FX’İN YENİ DİZİSİNDE BAŞROLDE

CATE BLANCHETT FX’İN YENİ DİZİSİNDE BAŞROLDE


Mrs. America


Sinemanın en saygın ve yetenekli isimlerinden biri olan Cate Blanchett, ABD televizyonundaki ilk başrol tecrübesi için kamera karşısına geçmeye hazırlanıyor.

53155247b76480c764f33f5b7194e65c

FX, ABD’li aktivist Phyllis Schlafly’nin hikayesini anlatacağı Mrs. America isimli yeni bir dizi hazırlığında. Son yılların yükselen trendlerinden biri olan sinema oyuncularının televizyon dünyası ile flörtleşmesinin son halkasına dahil olan Cate Blanchett, dizide Schlafly rolüyle ekrana gelecek.

70’li yıllarda ABD’de vatandaşların eşit haklara sahip olması, ayrımcılığa maruz kalmaması ve aynı cinsiyet evliliğinin tanınması için mücadele veren Phyllis Schlafly, bu alanlarda başlayan aktivist hareketlerin de en tanınmış isimlerinden birisiydi. Mad Men ve Halt and Catch Fire gibi dizilerin yapımcı koltuğunda oturan Dahvi Waller’ın hayata geçirdiği projenin prodüksiyon çalışmaları önümüzdeki sene başlayacak.

İçinde yer aldığı projenin iyi ya da kötü olması fark etmeksizin her zaman iyi oyunculuğuyla parlayan Blanchett’in ABD televizyonundaki ilk başrol rolü olacak Mrs. America’nın yönetmen ve oyuncu kadrosundan şimdilik gelişmeler bu kadar.