GLASTONBURY’DEN 50. YILINA ÖZEL KİTAP

GLASTONBURY’DEN 50. YILINA ÖZEL KİTAP


Glastonbury: 50


Yakında 50. yılını kutlamaya hazırlanan festivallerin festivali Glastonbury’nin ilk gününden bugününe tarihini anlatacak bir kitap yayımlanıyor.

rexfeatures_783580b_glastonbury_2000

1978’de ilki düzenlendiği andan itibaren müzik dünyasının en prestijli ve köklü etkinlikleri arasına giren Glastonbury, 2020 yılında 50. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Ama Glastonbury: 50 isimli kitabın yayımcıları birkaç ay erken davranıp Jay-Z, Dolly Parton, Chris Martin ve Noel Gallagher gibi isimlerin katkılarıyla hayata geçen 60.000 kelimelik devasa kitapta festivalin daha önce görülmemiş özel fotoğrafları, hikayeleri, röportajlarına yer verecek.

Festivalin organizatörleri Michael ve Emily Eavis ile birlikte Billy Bragg, Guy Garvey Caitlin Moran, John Humphreys, John Cooper Clarke ve Lauren Laverne gibi müzik endüstrisinin önemli isimlerinin de dahil olduğu projenin hayata geçme tarihi olarak 2019 Ekim gösteriliyor. SomersetLive isimli yerel bir gazeteye konuşan Michael Eavis, “Festivale ait Worthy Farm’da geçen yirmi yılın inanılmaz hikâyesini anlatan çok fazla resim ve anı var ve bu kitap için en ikonik olanları bir araya getirmemize yardım eden birçok parlak insanın bizleri onurlandırılmasıyla gurur duyuyoruz.” açıklamasını yaptı.