GUILLERMO DEL TORO PİNOKYO’YU NETFLIX İÇİN UYARLAYACAK

GUILLERMO DEL TORO PİNOKYO’YU NETFLIX İÇİN UYARLAYACAK


Hay hay efendim


The Shape Of Water ile başarılı filmografisine bir de En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödülleri ekleyen Guillermo del Toro, son zamanlarda Netflix ile yakın temastaydı. Bu temasın ürünü olarak 10 After Midnight isimli bir projede anlaşma sağlayan yönetmen, daha bir projeyi bitirmeden öbürü için anlaşma sağladı.

 90th Annual Academy Awards - Press Room
“Hiçbir sanat formu benim hayatımı ve benim çalışmalarımı animasyondan daha fazla etkilemedi. Ve aynı zamanda hiçbir karakterle Pinokyo ile kurduğum kişisel bağlantıyı kuramadım.” açıklamasıyla Netflix çatısı altında yeni projesi Pinokyo’yu duyuran ve çalışmalara başladığını açıklayan Guillermo del Toro, projenin stop-motion tekniğiyle hayata geçeceğini de paylaştı.
Guillermo del Toro’nun Patrick McHale ile birlikte senaryosunu yazacağı hikaye, 1930’ların İtalya’sında tam da Faşist lider Musollini iktidarının en ateşli günlerinde geçecek. Kamera arkasında ise yönetmene Wes Anderson’la Fantastic Mr. Fox’ta birlikte çalışan Mark Gustafson ve Corpse Bride’ın yapan şirket Mackinnon and Saunders eşlik edecek. The Muppets evrenin arkasındaki Jim Henson Company’nin de dahil olduğu proje için şimdilik bir yayın tarihi yok.