THE SHINING’İN DEVAM FİLMİ KUBRICK’İN HİKAYESİNİ AÇIKLAYACAK

THE SHINING’İN DEVAM FİLMİ KUBRICK’İN HİKAYESİNİ AÇIKLAYACAK


Yönetmenden onaylı


Hikayenin sahibi Stephen King, yönetmen Stanley Kubrick olunca sinema tarihinin önemli yapımları arasında direkt olarak kendine yer bulan The Shining’in devam filmiyle ilgili haberler gelmeye devam ediyor.

theshining_01

Stephen King’in The Shining’in devamı niteliğini taşıyan 2013 çıkışlı kitabı Doctor Sleep’in beyaz perdeye uyarlanacağı uzun süre önce kesinleşmiş, hatta yönetmeni ve başrol oyuncusu bile belli olmuştu. Gerald’s GameBefore I Wake ve Oculus gibi filmlerin yönetmeni Mike Flanagan’ın filmin yönetmen koltuğunda oturacağı ve Ewan McGregor’ın Jack ve Wendy Torrance’ın oğlu, “redrum çocuk” Danny Torrance’ın büyümüş halini canlandıracağı açıklanmıştı.

Daha önce Stephen King’in ilk filmin uyarlanışından memnun olmadığını paylaşan McGregor, yeni filmin bu sefer King’in beğeneceği bir yapım olacağına inandığının altını çizmişti. Proje açıklandığı günden itibaren akıllarda yer alan en önemli soru olan filmin The Shining’de yaşananları açıklayıp açıklamayacağına Flanagan’dan yanıt geldi.

The-Shining1

Verdiği bir röportajda bu detayı paylaşan Flanagan, “Yapılmış en iyi filmlerden birinin devamını yapıyoruz ve bu hiç kolay değil. Filmi sıfırdan ve ilk filmden bağımsız olarak çekmek mümkün değil, elbette ilk filmin hikayesinden ve görsel dilinden etkilendiği yerler olacak ve evet, The Shining’in akıllarda bıraktığı soru işaretlerini de açıklayacak.” yorumunu yaptı.

Stanley Kubrick’in çektiği bir filmin devamını çekmek için elini taşın altına sokarak büyük bir sorumluluk alan Mike Flanagan’a kolaylıklar dileyip, filmden gelecek yeni haberleri beklemeye başlıyoruz.