ARMIE HAMMER VE LILY JAMES REBECCA’DA BULUŞUYOR

ARMIE HAMMER VE LILY JAMES REBECCA’DA BULUŞUYOR


Ben Wheatley yönetmen koltuğunda


Call Me By Your Name’deki Oliver rolüyle Hollywood’un popülerlik sıralamasında basamakları beşer onar tırmanan ismi Armie Hammer ve Baby Driver’da Deborah rolüyle izlediğimiz Lily James, aynı projede bir araya geliyor.

Rebecca-Armie-James-913

İngiliz yönetmen Ben Wheatley’yi genelde kara mizaha yakın Free Fire ve distopik High-Rise gibi yapımlarından hatırlıyoruz. Bu sefer yönünü bir klasiğe çeviren Wheatley, Alfred Hitchcock’un 1940 yılında çektiği Rebecca filmini günümüze uyarlamak için çalışmalara başladı. İngiliz yazar Daphne du Maurier’nin 1938 tarihli romanı Rebecca’dan beyaz perdeye uyarlanan film, Hitchcock sinemasının temel ögesi olan psikolojik gerilim üzerine kurulu başarılı bir yapım.

1941 yılındaki Oscar ödüllerinde En İyi Film ve En İyi Görüntü Yönetimi heykelciklerini evine götürüp, 13 kategorinin 11’inde de aday olan Rebecca, Netflix ile Tinker Tailor Soldier SpyLes MisérablesAnna KareninaTheory of Everything ve The Danish Girl gibi yapımların arkasındaki yapım şirketi Working Title Films ortak projesi olacak ve Oscar sezonunun güçlü bir adayı olmaya oynayacak.