COMMAND & CONQUER VE RED ALERT 4K OLARAK DÖNÜYOR

COMMAND & CONQUER VE RED ALERT 4K OLARAK DÖNÜYOR


Full HD 90'lar nostaljisi


Teknolojinin ilerlemesiyle her sektör, geçmiş yıllarda ürettiği ve şimdi nostaljik olarak kabul ettiğimiz ürünlerini günümüze uyarlamayı kendine görev edinmiş durumda. Oyun sektörü de bu rotayı takip eden sektörlerin başında geliyor.

730d3f82c701371bc10d738acaa041a44bb2215d

Westwood Studios’un 1995 yılında geliştirip piyasaya sürdüğü gerçek zamanlı strateji oyunu Command and Conquer serisi, bilgisayar dünyasının büyük çapta kullanıcıya ulaşan ilk oyunlarından bir tanesiydi. Erken yıllarında oyunu satın alan Electronic Arts, bir süre önce Command and Conquer ve Red Alert serilerini 4K çözünürlükte tekrar piyasaya süreceğini duyurup yıllardır oyundan vazgeçmeyen eski kuşakları epey mutlu etmişti.

Şirketin bugün yaptığı açıklamaya göre Command & Conquer serisinin “Remastered” versiyonları Tiberian Dawn ile başlayacak. Command & Conquer: Red Alert da yenilenecek bir diğer oyun olarak açıklandı. 2003 yılında Electronic Arts’ın kapatama kararı aldığı oyunun orijinal geliştirici firması Westwood Studios’un Petroglyph Games ismi altında günümüzde hizmet veren şirketi tarafından düzenlenecek oyun, böylece yıllar sonra sahibine geri dönmüş olacak.

Henüz bu yüksek kalitedeki versiyonların piyasaya çıkacağı tarih belli değil ama 2019’un sonuna kadar kavuşmuş olmayı diliyoruz.