EN SAÇMA KANYE WEST ANLARI

EN SAÇMA KANYE WEST ANLARI


Seç beğen al


Geçtiğimiz hafta hem kariyerinin hem de rap tarihinin en başarılı albümlerinden biri olarak rahatlıkla kabul edebileceğimiz 808s & Heartbreak’in 10. yılını kutlayan Kanye West, müzisyen kimliğiyle olduğu kadar popüler kültür gündemine damgasını vuran hareketleriyle de önemli bir isim.

Kariyerinin başında bambaşka bir profil çizen ve rap dünyasının wonderkid’i olarak gösterilen West’in, “Zaman zaman” olarak başlayıp “Sıklıkla”ya dönüşen çoğu zaman saçma açıklamalarıyla yıllar içerisinde müziğinin önüne geçen hareketlerinden bir buketle karşınızdayız.

Screen-Shot-2015-02-13-at-3.02.22-PM

Kanye West X Tame Impala Mash-Up

İçinde Kanye West geçen bir olayın ya da haberin ilginç olmaması neredeyse imkansız. Super Deluxe isimli bir YouTube kanalı, West’in röportajlarını kesip montajlayıp bir Tame Impala şarkısı haline çevirdi.

Müziklerini Nick Lutsko’nun yaptığı videoda, ırkçılıktan bahsedip kendisini aynı anda hem Shakespeare hem de tanrı olarak konumlayan West, ABD’nin eğitim sistemiyle ilgili eşsiz fikirlerini paylaşmayı da ihmal etmiyor. İnsanın izledikçe izleyesinin geldiği videoda Google, Walt Disney ve Nike’ı cahillikle suçlamadan da edemeyen West‘i, bu videoya malzeme olan açıklamaları için ayrıca tebrik ediyoruz.

MAGA Şapka

Son dönemlerde politikayla ve özellikle de ABD başkanı Donald Trump’la yakın temasta olan Kanye West, Trump’ın seçim kampanyasında kullandığı sloganının yer aldığı Make America Great Again yazan şapkayı epey bir sevmişti. Bir ara kendisinin basında yer alan her fotoğrafında kafasında gördüğümüz şapka, Trump’ın siyahilere ve azınlıklara karşı yaptığı açıklamaları zerre umursamayan West’in bununla da yetinmeyip, “Bence kölelik bir tercih” tarzı açıklamalarıyla başkasının adına utanma eylemini iliklerimize kadar yaşamamıza sebep olmuştu.

AP18284625766631

Bir yanımız bütün bunların Kanye West dilinde bir performans sanatı eseri olduğuna inanmak istiyor. Diğer yanımızsa bunun gerçek olma ihtimalinden korkuyor. Bu yılı epey üretken geçiren West, Kid Cudi ile birlikte kaydettiği Kids See Ghosts albümünü yayınlayıp bir de kapağında “I Hate Being Bipolar It’s Awesome” yazan dokuzuncu stüdyo albümünü  Ye’yi  yayınlamıştı.

Eğer kabul ederse kendisine çok şık bir hediyemiz var.

sapka1_large

Bütün bunlar bir işaret mi? Umarız…

Taylor Swift X Kanye West VMA 2009

Skandalların adamı Kanye West, bu yazıyı yazmamıza vesile olan 808’s & Heartbreak albümünü yayınladıktan kısa bir süre sonra 2009 yılında, ödül almayı beklediği MTV’nin Video Music Awards törenine katılıp hakkında ilk defa “Aa, deli lan bu?” diye düşünmemizi sağlayan bir olayın öznesi olmuştu.

Olaya gelecek olursak.

Aynı yıl albüm yayınlayan Beyoncé ve Taylor Swift arasında kıran kırana bir mücadeleye sahne olan gecede Taylor Swift, En İyi Müzik Videosu ödülünü alırkenki teşekkür konuşması sırasında Kanye West sahneye çıkıp Swift’in sözünü keserek “Bu ödül Beyoncé’nin hakkı, bu ödül aslında onundu.” açıklaması yaparak töreni izlemeye gelenlere ve ekran başındakilere soğuk duş aldırmıştı. Salonda bulunan herkesin tepkisini çeken bu hareketten sonra ikilinin arasında ve müzik dünyasında küçük çaplı bir savaş çıkmıştı.

Aynı yıl katıldığı bir talk show’daki açıklamasıyla özür dilemesine rağmen yaptığını unutturamayan West, o sene ve takip eden sene müzik dünyasının en nefret edilen insanı olmayı başarmıştı. Kariyerinde bir dönüm noktası olabilecek bu hareketi yapabilecek egoya sahip tek isim olan Kanye West’in kendi elleriyle başlattığı bu savaşta, 2016 yılında yayınladığı Famous şarkısına çektiği videosuyla da aradan geçen 7 yıla rağmen öfkesini hala atamadığını görmüştük.

Buyrun, kameralarımız 2009’u göstersin.

Tekerlekli Sandalyede Konseri İzlemeye Gelen Hayranını Ayağa Kalkmadığı İçin Yuhalatması

2014 yılında gerçekleşen başka bir Kanye West hadisesinde ise bu sefer Avusturalya’ya gidiyoruz. Her şeyin sıradan ve sorunsuz gitti bir konserde seyircileri gaza getirmek için “Bu şarkıyı tek başıma söyleyebileceğimi sanmıyorum. Sizin desteğiniz olmadan bunu yapamam, şimdi herkes ayağa kalksın!” diyen West, seyircilerin arasından iki hayranını gözüne kestirir.

Israrla bu iki seyirciye bakıp “Hadi ayağa!” diyen West’in bilmediği bir şey ise bu iki hayranın hayatlarını tekerlekli sandalyede sürdürüyor olduğuydu. West’in hadilemelerine katılan seyirciler bir süre sonra tekerlekli sandalyedeki hayranları yuhalamaya başlamış, olayın açığa kavuştuğu ana kadar da onlara zor anlar yaşatmışlardı.

Kanye West Ermenistan Halk Konseri

Geldik bir dolu saçmalık arasından listenin sonundaki başlığımıza.

Bu listede yer alan anların dışında da bir dolu anlamsız hareketi kariyerine sığdırmayı başaran Kanye West, Ermenistan asıllı eşi Kim Kardashian ile birlikte gittiği Erivan’da verdiği bir halk konseri sırasında, kendisini tutamayıp şehir merkezindeki havuza atmıştı.

Kış ortasında boyu dize gelen suyun içinde koşmaya başlayan West, yaz aylarında sıkıntıdan ve sıcaktan ne yapacağını bilemeyip kendilerini Bebek sahilden Marmara Denizi’ne bırakan dayılar gibi koşmaya başlayıp herkesi şok etmişti. Şarkıları geçip direkt olaya dalmak isteyenler, videonun beşinci dakikasından sonrasına, tüm Ermenistan’ın Kanye’ye koşup onu yok ettiği ana ışınlanabilir.

 

Bonus:

vs.