ROUGH TRADE’İN YILIN EN İYİ 100 ALBÜMÜ LİSTESİ YAYINDA

ROUGH TRADE’İN YILIN EN İYİ 100 ALBÜMÜ LİSTESİ YAYINDA


Yılın o dönemi hayırlı olsun


2018’i bitirmemize bugün itibariyle 50 günden az kaldı. Kültür sanat adına içerik üreten platformların birer birer yıl sonu listelerini yayınlamaya başlayacağı bu günlerde işaret fişeği adına Rough Trade, Yılın En İyi 50 Albümü listesini paylaştı.

81EzL8kdHTL._SL1500_

İngiltere’nin hatta dünyanın en popüler plak dükkanlarından biri olan ve aynı zamanda gitar müziğini yaşatma ve koruma derneğinin onursal başkanı olan Rought Trade’in listesinin bir numarasında, yıl boyunca bol bol öne çıkarttıkları Shame yer alıyor. Songs of Praise isimli albümleriyle listede birinci sıraya yerleşen Londralı grup, ilk albümüyle büyük bir başarıya imza atıyor. Belki başka platformların listelerinde birinci sırada yer alamasalar da yıl sonu listelerinde bol bol kendilerini göreceğimize hiç şüphemiz yok.

Listenin ikinci sırasında ise XL Recordings’in patronu Richard Russell’ın geçtiğimiz Şubat ayında bütün arkadaşlarını stüdyoya davet edip verdiği dev kayıt partisinin ürünü olan Everything Is Recorded by Richard Russell yer alıyor. XL Recordings’in 30. yılı şerefine hazırlanan albüm, içerisinde Sampha, Kamasi Washington, Ibeyi, Owen Pallett ve Peter Gabriel gibi isimlerin yer aldığı albüm, gerçekten dinlemeye değer bir albüm.

Üçüncü sıraya indiğimizde ise bu senenin en büyük çıkış yapan gruplarından biri olan IDLES’ın bu sene içinde ve toplamda yayınladığı ikinci albümü olan Joy As An Act Of Resistance yer alıyor. İngiltere’de müziğin beşiği duraklardan biri olan Bristol çıkışlı grup, keskin sözleri ve yüksek adrenalinli sahne performansları ile dikkatleri üzerine çekmişti. Politika, sinema, siyaset gibi farklı dünyalardan misafirleri şarkı sözlerine konuk eden punk’ın beş atlısı, ikinci albümleriyle bu listenin üçüncü sırasında yer alarak büyük bir başarıya imza atan başka bir grup.

Bütün listeyi böyle yazacak halimiz yok. Khruangbin, Courtney Barnett, Interpol ve Kamasi Washington gibi isimlerin yer aldığı istenin tamamına buradan göz atabilirsiniz.