BENEDICT CUMBERBATCH’Lİ BREXIT’TEN İLK FRAGMAN

BENEDICT CUMBERBATCH’Lİ BREXIT’TEN İLK FRAGMAN


19 Ocak'ta yayında


Sherlock’un yeni sezonunu çekmemek içine önüne gelen her projeyi kabul eden Benedict Cumberbatch’in HBO ile birlikte çalıştığı son filmi Brexit’ten bir fragman paylaşıldı.

benedict-cumberbatch-brexit-filmloverss

İngiltere’nin 2016’da yaşadığı Brexit sürecinin sonunda Avrupa Birliği’nden ayrılmasının hikayesini anlatacak filmde Cumberbatch’i, Vote Leave kampanyasının direktörü ve baş stratejisti Dominic Cummings rolünde izliyoruz. Oyun yazarı James Graham‘in senaryosunu yazdığı Brexit’in yönetmen koltuğunda ise  Black Mirror’ın USS Callister bölümünü ve  Sherlock’un The Reichenbach Fall isimli bölümünde Cumberbatch ile birlikte çalışmış Toby Haynes oturuyor.

Günümüzün popüler başlıklarından veri madenciliğinin siyasete etkisi, oy hakkını kullananların kampanya ve veri şirketleri arasındaki olası bağlantıları inceleyen soruşturmalara da değinecek yapımın ekranlara ne zaman geleceği ise henüz belli değil.

Benedict Cumberbatch’in yanı sıra Rory Kinnear, Liz White ve Kyle Soller gibi isimlerin yer aldığı Brexit, 19 Ocak 2019’da ekranlara gelecek.