DAVID GILMOUR’DAN AZ KULLANILMIŞ GİTARLAR

DAVID GILMOUR’DAN AZ KULLANILMIŞ GİTARLAR


İkonik müzisyen gitarlarını satıyor


Müzik tarihinin yaşayan efsanelerinden David Gilmour, gitar koleksiyonunun büyük bir kısmını satışa çıkaracağını açıkladı.

DavidGilmour_PollySamson_RT2

Hem Pink Floyd hem de solo albümleriyle rock müzik tarihinin mihenk taşlarından biri olan David Gilmour, içerisinde Wish You Were Here, Comfortably Numb, Money ve Shine On You Crazy Diamond şarkılarını bestelediği klasik siyah Fender Stratocaster gitarının da bulunduğu 120 adet gitarını bir açık arttırmayla satışa çıkartmaya hazırlanıyor. Haziran ayında New York’taki müzayede evi Christie’s’de gerçekleşecek etkinlikte yeni sahiplerine kavuşacak gitarlar, aynı zamanda elde edilecek gelirle birçok sağlık kurumuna destek sağlayacak.

“Bu gitarlar bana çok iyi davrandı. Onlar benim arkadaşlarım ve bana bir sürü güzel müzik verdiler. Atık gidip başkalarına da aynı heyecanı yaşatmalarının zamanının geldiğini düşünüyorum. Ve her şey bir yana, gitarlardan elde edilecek paranın doğru yerlerde kullanılacak olması benim için her şeyden daha önemli.” yorumuyla bir kez daha gönlümüz kazandı.