JIMMY PAGE’İN İKONİK GİTARI SATIŞA ÇIKIYOR

JIMMY PAGE’İN İKONİK GİTARI SATIŞA ÇIKIYOR


Fender'den 50. yaş günü hediyesi


Fender, 2019’da grupla aynı ismi taşıyan ilk albümleri Led Zeppelin’in 50. yaşını kutlayan Led Zeppelin’in albüm kayıtlarında Jimmy Page’in kullandığı gitarını aynı tasarımla satışa çıkartıyor.

jimmy-page-sundragon-hero@1400x1050

Fender’in en çok tercih edilen modellerinden biri olan Telecaster’ı grubun ilk albüm kayıtlarında kullanan Jimmy Page, ilk olarak gitarın üstüne küçük aynalar yerleştirip bir süre kullanmış. Daha sonra aynalardan vazgeçen Page, gitarın üstüne yaptığı çizimlerle Dragon ismini verdiği gitarını müzik tarihinin önemli parçalarından biri haline getirmişti. Gitar hakkında ufak bir açıklama da yapan Page, “Gitarın hikayesi, yaşadığı maceradan dolayı önemli. İlk olarak Jeff Beck’in The Yardbirds’de birikte çalarken bir süre kullandığı bu gitarı bana vermesiyle ben de Led Zeppelin albümünde ve o dönem sahnede kullanmaya başladım ve birden gitar ‘o’ gitar oluverdi.” açıklamasını yaptı.

guitar1guitar

Grubun ilk albümünün 50. yılı dolayısıyla bu gitarı üstünde aynı çizim ve aynı aynalı versiyonuyla satışa çıkartan Fender, iki modeli de bizler için çok uygun olmasa da iyi bir fiyattan satışa çıkardı. Jimmy Page’in kullandığı orijinal gitarı da satın alabileceğinizi hatırlatarak Led Zeppelin’in rock müziğin gidişatını değiştiren albümlerinden birini tekrar hatırlayalım.