KENDİNE HAS İNSANLARA KENDİNE HAS BİR FESTİVAL: DEMONATION

KENDİNE HAS İNSANLARA KENDİNE HAS BİR FESTİVAL: DEMONATION


Kim, kiminle, nerede, ne zaman?


2010 yılında ilki gerçekleştirilen Demonation Festivali, bu sene ‘Kendine Has’ mottosuyla tekrar karşımızda.

Beş farklı alanda yer alacak festival, yılın ilk hafta sonunda İstanbul’da güzel bir hareket yaratacak gibi görünüyor.

Festival 4-5 ve 6 Ocak 2019’da beşincisiyle karşımızda.

Adında ‘Demo’ kelimesi geçse de festival bu sene ‘Demo’dan çok daha ileri geçmiş isimleri ağırlıyor. Yani adına kanıp da ‘Ya burada gençler deneysel bir şeyler yapıyor’ gibi algılanıyor olabilir… Oysa ki festivalin programında birbirinden güzel isimler ve izlemesi güzel performanslar olacak. O yüzden elinizi, ayağınızı korkak alıştırmayın, katılabildiğinize katılmaya çalışın. Siz kazanırsınız.

Açılıyoruz

Bu sene festivalin mekanlarından biri bu yıl birkaç kere karşımıza benzer etkinliklerle çıkan Kadıköy Sineması. Kadıköy’ün köklü mekanlarından biri olan Kadıköy Sineması’nda festivalin açılışı gerçekleşecek.

Tabii Kadıköy denildiğinde aklımıza gelen diğer mekanlar da festivalin kapsamında. Avrupa Yakası severler, -bakın burası önemli- festival sadece Kadıköy’le de sınırlı kalmıyor. Babylon Bomonti’de Cumartesi gecesi gerçekleştirilecek performanslar Gözyaşı Çetesi konseriyle son bulacak.

Festivalin diğer noktaları tabii ki Kadıköy’ün sanat ve gece yaşamına yön veren isimlerinden Bant Mag. Havuz / Bina ve İstanbul’da gençlere ve farklı bir şeyler yapmak isteyenlere her zaman kapılarını ardına kadar açmış olan güzel mekan KargART

Gelin festival programına bir bakalım…

4 Ocak Cuma

Açılışı -kendisini heranherşeyolabilir ve Büyük Ev Ablukada’dan tanıdığımız ve sevdiğimiz isimlerden- Gülin, Kadıköy Sineması’na kurulacak Filtresiz Sahne’de yapacak.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise arkaoda’ya doğru ilerliyoruz.

Kadıköy gece hayatının güzel mekanlarından arkaoda’da deneysel pop ve enteresan techno havalarıyla Jtamul var…

Ardından da trip hop ve reggae gibi tarzlarda işler üreten Captain Kubar var.

Sonrasında da dark wave işleriyle bildiğimiz ELZ & The Cult sahnede bizlerle olacak.

Festivalin ikinci gününde ise olaylar Babylon’da gerçekleşecek. 2018’in en üretken ve beğendiğimiz isimlerinden synth pop havalarıyla Brek sahnede olacak…

Ardından RedRice yeni konfigürasyonu ve sahne kurulumuyla Demonation’a konuk olacak. Tabii Türkçe rap’in yükselen isimlerinden Şam’ı da sahnede göreceğiz.

Bu yıl dikkatimizi kadrosuyla çekmesi garantili Lalalar, ilk konseriyle Babylon sahnesinde. Yerli ve milli değerlerimizden Kaan Düzarat iki güzel gitaristle (Ali Güçlü Şimşek ve Barlas Tan Özemek) süpergrup haline gelen yeni projeleri Lalalar’la bizlerle olacak.

Cumartesi gecesinin kapanışı ise canlı ve akustik tamtam tekno tarzıyla Gözyaşı Çetesi’nde. Bu yıl çıkarttıkları ‘Karar’ albümleri ve çok daha fazlasını çalacak olan ekibi ısrarla öneririz.

5 Ocak Pazar

Festivalin son gününde saygımız ve hangover’ımızla yine Kadıköy’e uzanacağız.
Bant Mag. Havuz / Bina’daki Filtresiz Sahne konserleriyle son güne hızlı bir giriş yapacağız. Umut Çetin ve Can Aydınoğlu, ard arda Bina’da olacak…

Bina’dan çıkıp gecenin ilerleyen saatlerinde KargArt’ta dinleyeceğimiz ilk isim, orkestrasıyla sahnede olacak isim Batuhan Polat olacak.

Polat’ı ilk albümünü yakında çıkartmaya hazırlanan deneysel müziğin taze ismi Skata, Kendine Has Demonation Festivali No:9’un son canlı performansına imza atacak.

Tabii ki kapanışta da KargART’ta güzel bir parti var. Dugit & Aslan, hip hop tarzının güzel örnekleriyle KargART kabininde bizleri ve sizleri dansa doyuracak…

İstanbul gece hayatına Demonation gibi tak bir festival tabii ki bir parmak bal çalmaktan sorumlu. Dileğimiz şehirde bu ve benzeri mini festivallerin, konserlerin ve buluşmaların daha sık gerçekleşebilmesi. Tabii ki böylesi etkinlikler bedavaya olmuyor. Bu noktada gece hayatında yer etmek isteyen markaların özellikle destekleri çok önemli. Bu sene ‘Kendine Has’ mottosuyla yola çıkan Demonation, umarız gece ve müzik dünyamızda gereken titreşimi ve hareketi yaratır. Yılın her zamanı böylesi desteklere ihtiyacımız var. Şimdiden emeği geçen, sahne alan ve katılan herkesin ellerine ayaklarına sağlık. Herkese bol müzikli, bol danslı, bol eğlenceli ve bolca ilham verici bir festival dileriz.

Özet:
Kendine Has Demonation Festivali 9 sıralı tam liste

4 Ocak Cuma
Kadıköy Sineması (Filtresiz Sahne)
Gülin

arkaoda
Jtamul
Captain Kubar
ELZ & The Cult

5 Ocak Cumartesi
Babylon
Brek
RedRice
Şam
Lalalar
Gözyaşı Çetesi

6 Ocak Pazar
Bant Mag. Havuz / Bina (Filtresiz Sahne)
Umut Çetin
Can Aydınoğlu

KargART
Batuhan Polat
Skata