PETER JACKSON THE BEATLES BELGESELİ YÖNETECEK

PETER JACKSON THE BEATLES BELGESELİ YÖNETECEK


55 saatlik kullanılmamış görüntü


Son olarak I. Dünya Savaşı belgeseli They Shall Not Grow Old’u hazırlayan başarılı yönetmen Peter Jackson, bu sefer rotasını müziğe çeviriyor.

original_51

original_53

Yüzüklerin Efendisi serisiyle büyük bir başarı yakalayan ve 3 Oscar kazanan Yeni Zelandalı yönetmen, The Beatles’ın on ikinci ve son albümü olan Let It Be ile aynı yıl yayınlanan ve albümün kayıt sürecini anlatan Let It Be isimli belgesel filmin daha önce hiç kullanılmamış 55 saatlik görüntülerinden bir belgesel hazırlayacak.

Kaydın 50. yılı için yeni bir versiyonuyla yayınlanacak belgeselin orijinali, video klip yönetmeni Michael Edward Lindsay-Hogg’un imzasını taşıyor. 2-31 Ocak 1969 arasında çekilen görüntüler, ağırlıklı olarak Londra’daki Apple Corps çatısında verilen The Beatles performanslarını barındırıyor. Proje hakkında konuşan Jackson “Bize verilen 55 saatlik görüntüler ve 140 saatlik ses kayıtları sayesinde The Beatles hayranları, hayalini kurduğu “Fly on the wall” deneyimi yaşanmış olacak. Bu aynı zaman makinesine binip 1969 yılına ışınlanmak gibi. Belgeseli izlerken oturup yalnızca dört yakın arkadaşın stüdyolarında harika bir iş çıkarmalarına tanıklık edeceğiz.” açıklamasını yaptı. Henüz prodüksiyon aşamasında olan film yüksek ihtimalle önümüzdeki yıl tamamlanmış olacak.