MICHAEL JACKSON VE GEORGE HARRISON’IN BBC RÖPORTAJI ORTAYA ÇIKTI

MICHAEL JACKSON VE GEORGE HARRISON’IN BBC RÖPORTAJI ORTAYA ÇIKTI


When George Met Michael


1979 yılında BBC Radio 1’e konuk olan Michael Jackson ve George Harrison’ın karşılıklı sohbet ettiği programın kısa bir kaydı otaya çıktı.

michael-jackson-george-harrison-1920x1219

Katıldıkları programda o dönem şarkılarını yayınlayan yeni grupların albümlerini değerlendiren ikili, aynı zamanda kendi solo kariyerleri ve şarkı yazma süreçleriyle ilgili de tecrübelerini paylaşıyor. When George Met Michael ismiyle programın ilk yayınlandığı tarihin 40 yıl dönümü olan 9 Şubat, yani yarın yayınlanacak program, BBC arşivinde yıllarca bekledikten sonra küçük bir kısmı kopyalanıp çöpe atılmış. Bu kaydın varlığını fark eden br BBC yetkilisi, koleksiyoncuları kapı kapı dolaşıp programın o dönemki kaydının tam halini bulup elden geçirmiş.

Programın içeriğine gelecek olursak Michael Jackson’ın Motown’un kendi şarkılarını yazmasına izin vermemesi ve George Harrison’ın grup arkadaşları John Lennon ve Paul McCartney’nin şarkı yazarlığı konusunda gölgesinde bırakılmaktan memnun olmaması üzerine sohbeti içeriyor. Programın sunucusu David “Kid” Jensen, programı anlatırken “İkisinin çok iyi anlaşacağını ve programın ne kadar iyi olacağını daha yayına girmeden anlamıştık. Yayın başladığında ise ortalık birden Juke Box Jury programı gibi oldu. Herkes grup arkadaşlarını ve birlikte çalıştığı insanları eleştirmeye başladı. Bu isimlerin o zaman ne kadar büyük olduklarını düşünürseniz yaptıkları şey inanılmazdı” açıklamasını yaptı.

Youtube’da programın kötü kalite kaydı bulunuyor. Yarını bekleyemem ben derseniz buraya bakabilirsiniz.