NILE RODGERS MELTDOWN FESTIVAL’A GÜZELLİĞİ GETİRECEK

NILE RODGERS MELTDOWN FESTIVAL’A GÜZELLİĞİ GETİRECEK


Sen işini bilirsin


Geçtiğimiz sene 25. yılını kutlayan Meltdown Festival, The Cure solisti Robert Smith’in kürasyonuyla dev bir line-up çıkarmıştı. Bu sene festivalde yer alacak sanatçıları seçme sırası başka bir yaşayan efsaneye geçiyor.

Daha önce kürasyonunu M.I.A.,Laurie Anderson, David Bowie, Nick Cave, Patti Smith ve Jarvis Cocker gibi müzik dünyasının kalburüstü isimlerinin üstlendiği Meltdown Festival’ın bu sene patronu olacak isim, festivalin çizgisini başka bir yere taşıyacak bir deha. David Bowie, Madonna, Duran Duran ve Mick Jagger gibi isimlerin albümlerini elinden geçirmiş; grubu Chic ile disco dönemine damgasını vurmuş ve son olarak da Daft Punk’ın 2013 albümü Random Access Memories ile popüler kültüre geri dönen Nile Rodgers, festivalin 26. edisyonunun kürasyonunu üstlenecek.

Festivalin sahip olduğu oturaklı, karanlık ve melankolik havayı kırıp şehre dokuz gün boyunca disco ve funk’ı getirecek Rodgers, bu görevi için”Londra halkının yanında İngiltere ve dünyanın dört bir yanından gelen müzik meraklıları için dokuz gün sürecek bu festivalin müzik küratörlüğünü yapmak ve gelen sanatçılarla üretime geçmek, uzun zamandır istediğim bir şeydi.” açıklamasını yaptı.

Festivalin gerçekleştiği Southbank Centre’ın Kıdemli Müzik Programlama Direktörü olarak görev yapan Bengi Ünsal’da Nile Rodgers’ın bu seneki kürasyonu gerçekleştirmesinden duyduğu mutluluğu “Bu yıl 26 Ağustos’ta gerçekleşecek, dünyanın en uzun soluklu sanatçı küratörlüğünde hayata geçen festivali Meltdown Festivalı’de Nile Rodgers’ı ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz” sözleriyle dile getirdi.

Festivalin line-up’ını duymayı dört gözle bekliyoruz.