ROLLING STONE’UN DEV ARŞİVİNDEN YENİ BİR MÜZİK BELGESELİ GELİYOR

ROLLING STONE’UN DEV ARŞİVİNDEN YENİ BİR MÜZİK BELGESELİ GELİYOR


Sound & Vision


Müzik basınının en köklü yayınlarından Rolling Stone’un dev arşivi, yeni bir belgesel serisi için kullanıma açılıyor.

1463172106-hbz-florence-welch-00-index

Müzik ve yayıncılık denince akla ilk gelen isim olan Rolling Stone ve Ron Howard + Brian Grazer tarafından kurulan müzik dünyası üzerine hazırladığı belgesellerle tanınan Imagine DocumentariesSound & Vision isimli bir belgesel serisi için bir araya geliyor. 1967 yılından beri yayınlanan Rolling Stone’un devasa arşivinin ödüllü yapımcılarla buluşacağı belgesel dizisi, her bölümünde farklı bir isim üzerinden müzik tarihinin dönüm noktalarını ve popüler kültüre etkisini anlatacak.

Rolling Stone yöneticisi Gus Wenner projeyle ilgili “Yıllardır tutkuyla devam ettiğimiz gazeteciliğimizi yeni bir platforma taşıyacak olmaktan son derece memnunuz. Imagine Documentaries, müzik ve kültür alanlarındaki bu anlatılması gereken hikayeleri doğru bir biçimde anlatmamız için yanımızda olabilecek en iyi partner.” açıklamasıyla proje hakkındaki düşüncelerini açıkladı.

Antoloji türündeki belgesel dizisi; Jerry Lee Lewis, Freddie Mercury, Billy Joe Shaver, Florence Welch, 2001’de trajik bir uçak kazasında hayatını kaybeden Aaliyah, reggae efsanesi Toots and the Maytals, ani çıkışı ve büyük çöküşüyle ünlü rapçi Tekashi 6ix9ine gibi isimlerin hikayelerini anlatacak.

Ne zaman ekranlara geleceğiyle ilgili bir detay paylaşılmayan belgeseli heyecanla bekliyoruz.