YORGOS LANTHIMOS DURMAK BİLMİYOR

YORGOS LANTHIMOS DURMAK BİLMİYOR


Yeni film Pop. 1280 geliyor


Dün akşam sahiplerini bulan 91. Oscar Ödülleri’nin favori yapımlarından olan ama En İyi Kadın Oyuncu ödülü hariç eli boş dönen The Favourite‘in yönetmeni Yorgos Lanthimos, hiç ara vermeden bir sonraki projesi için kollarını sıvadı.

The-Favourite-1600x900-c-default

BAFTA’da elde ettiği 12 adaylıktan 7’sini evine götüren, 91. Akademi Ödülleri’nde 10 adaylık elde eden Yorgos Lanthimos, En İyi Yönetmen dalının da iddialı isimlerinden biriydi. Deadline’ın haberine göre Lanthimos, Jim Thompson‘ın Pop. 1280 isimli romanını beyaz perdeye uyarlamak için çalışmalara başladı.

Daha önce The Grifters ve The Killer Inside Me uyarlama eserlere imza atan Yunanlı yönetmen, yaklaşan seçimi kazanabilmek için her yola başvuran yozlaşmış bir şerifin kasaba halkını manipüle etmesiyle yaşanan olayları izleyiciyle buluşturacak. Kara komediye yakın duran hikayesiyle The Favourite sevenlerin balıklama atlayacağı Pop. 1280, aynı zamanda yönetmenin en sevdiği romanlardan biri olarak da öne çıkıyor.

Daha önce 1981 yılında Bertrand Tavernier tarafından Coup de torchon ismiyle sinemaya uyarlanan romanın senaryosunu da Lanthimos yazacak. Kadrosu ve çekim tarihi belli olmaya filmden gelecek haberleri heyecanla bekliyoruz.