apple streaming servisi apple tv+’ı duyurdu

apple streaming servisi apple tv+’ı duyurdu


steven Spielberg, Damien Chazelle, J.J. Abrams...


Apple, bu yılın sonlarında aktif olacak ve Netflix’e rakip olarak konumlanacak streaming servisi Apple TV+’ı ünlü isimlerin katıldığı bir gecede tanıttı.

a6c9b02b990abd27504f8daffacb0e6ccdb0c2c3

Netflix’e karşı olmasıyla bilinen ama bir başka streaming servisinin sözcülüğünü üstlenen Hollywood’un veteran ismi Steven Spielberg başta olmak üzere birçok önemli ismin katıldığı özel etkinlikle tanıtılan dijital platformda yayınlanacak ilk orijinal yapımlar duyuruldu. Netflix, Amazon ve Hulu gibi dijital platformların yakaladığı büyük başarının arkasında kalmamak için elinden geleni yapan Apple, Spielberg’ün yanı sıra M. Night Shyamalan, J.J. Abrams, Damien Chazelle, Ron Howard, Taika Waititi, Sofia Coppola gibi önemli isimleri yeni projeleriyle Apple TV+ bünyesine kattı.

İlk olarak 1985 yılında yayınlanan aynı adlı dizinin yeni versiyonu olacak ve Spielberg’ün yapımcılığını üstlendiği Amazing Stories ile başlayan tanıtım etkinliği; Reese Witherspoon, Jennifer Aniston ve Steve Carell’in başrollerini üstlendiği The Morning Show, Steven Knight’ın yaratıcılığını üstlendiği Jason Momoa’lı bilimkurgu dizisi See, Kumail Nanjiani’nin The Big Sick’te birlikte çalıştığı Emily V. Gordon ve Lee Eisenberg ile birlikte hazırladığı Little America, J.J. Abrams’ın Sara Bareilles’li yeni dizisi Little Voice, Octavia Spencer ve Aaron Paul’un başrollerini üstlendiği Are You Sleeping ve Hailee Steinfeld’in başrolünü üstlendiği dönem dizisi Dickinson ile devam etti.

Bu sonbaharda yüzden fazla ülkede kullanılmaya başlanacak Apple TV+’ın aylık abonelik ücretinin ne kadar olacağı ise henüz paylaşılmadı.