dune’un müzikleri hans zimmer’e emanet

dune’un müzikleri hans zimmer’e emanet


filmin çekimleri başladı


Dune’un yeniden çevrimi için sinema dünyasının son yıllarda gördüğü en zengin kadrolardan birini kuran Denis Villeneuve’ün yavaşlamaya niyeti yok gibi.

417138_10150773882179128_543415574_n

Timothée Chalamet, Rebecca FergusonDave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Oscar Isaac, Zendaya, Josh Brolin, Javier Bardem ve Jason Momoa’lı kadrosuyla görenin dönüp bir daha baktığı Dune’un müziklerini de Hans Zimmer yapacak. Bu kadar ünlü ismin yanına bir de Hans Zimmer’i ekleyen Villeneuve, her koldan Oscar’a aday olmaya hazır gözüküyor.

Filmi, hikayeyi, daha önce ve şu anda projeye dahil olan isimleri düşününce ortaya çıkacak iş epey merak konusu. Oyuncu seçimleri tamamlanan filmin vizyon tarihi de belli oldu. 20 Kasım 2020’de kavuşacağımız filmin senaryosu Villeneuve, Eric Roth ve Jon Spaihts üçlüsünün elinden çıkarken filmin görüntü yönetmenliğini ise Greig Fraser üstlenecek.

İki filmden oluşacağı açıklanan ama Warner Bros.’un hala ikinci film için bir açıklama yapmadığı Dune’un çekimleri de başlamış durumda. Budapeşte, Macaristan ve Ürdün olmak üzere üç farklı lokasyonda gerçekleşecek film için heyecan dorukta.