forrest gump’ın devam filmi direkten dönmüş

forrest gump’ın devam filmi direkten dönmüş


belki bir gün...


İnternetten bedava film izlediğimiz sitelerin ana sayfasında karılaştığımız ilk film olan Forrest Gump’ın bir devam filmi yapılacağını biliyor muydunuz? Biz de bilmiyorduk, hatta bu filmin senaryosunun bile yazıldığını hiç bilmiyorduk.

forrest-gump-DI

Bu Haziran’da 25. yılını kutlamaya hazırlanan Forrest Gump’ın senaristi Eric Roth’un verdiği bir röportaj ile öğrendiğimiz habere göre filmin yapım şirketi Paramount Pictures, Forrest Gump’ın yakaladığı başarıdan sonra filmi hemen bir seriye dönüştürmek için girişimlere başlamış.

İkinci filmi 2000’lerin başında vizyona girecek şekilde planlayan Paramount Pictures, ilk filmin senaristi Eric Roth’a devam filminin senaryosunu bile yazdırmış. Filmin hayata geçmeme sebebi ise 11 Eylül 2001’de ABD’de İkiz Kuleler’e yapılan terör saldırısı olmuş. Röportajda senaryonun taslağını olaydan tam olarak bir gün önce teslim ettiğini paylaşan Roth, gerçekleşen saldırıdan sonra bir araya geldiği Tom Hanks ve filmin yönetmeni Robert Zemeckis’le aralarında “Artık böyle bir film yapmanın anlamı yok, projeyi iptal etmek en doğru seçenek” kararını aldıklarını paylaştı.

Ayrıca eğer hayata geçse filmde neler izleyeceğimizi de açıklayan Roth, Gump’ın farkında olmadan yaptığı kahramanlıkların aynı şekilde devam edeceğini ve popüler kültürün kırılma noktalarında nasıl parmağı olduğunu izleyeceğimizi açıkladı. Bu kırılma noktalarını da paylaşan Roth; OJ Simpson davası, Prenses Diana’nın ölümünden hemen öncesi, 1995 yılında Oklahoma’da yaşanan bombalı saldırı gibi olayların filmin merkezinde yer alacağını planladıklarını açıkladı. Ama yaşanan 11 Eylül olaylarından sonra bombalı saldırının filmden çıkartıldığını daha sonra da filmin tamamen iptal olmasıyla bütün bunlar bir taslak olarak kalmış. Ayrıca Forrest Gump’ın oğluyla olan ilişkisini de izleyeceğimiz filmde AIDS hastalığına yakalanan oğlunun okulda yaşadığı sıkıntıları da beyaz perdede göreceğimizi paylaşan Roth, bu kadar detayı vererek bize iyilik mi yoksa kötülük yaptı anlamış değiliz.

Yakın bir zamanda yeniden çevrimi haberini furyasına dahil olduğunu görürsek şaşırmayacağımız Forrest Gump, belki de o zaman bu yeni senaryoyu bize izletme şansı bulur.