hbo’nun yeni mini dizisi chrenobyl’den fragman

hbo’nun yeni mini dizisi chrenobyl’den fragman


facianın gerçek hikayesi


HBO’nun 1986 yılında Ukrayna’da gerçekleşen felaketten televizyona uyarladığı yeni mini dizisi Chernobyl’den ilk fragman yayınlandı.

chernobyl

Nükleer patlamanın hemen öncesini anlatan dizi, Chernobyl ve Ukrayna’da bulunan Pripyat civarında gerçekleşen olaylar ile başlıyor. Yaşanan felaketin kendisi kadar sonrasında ortaya çıkan korkunç sonuçların da karşımıza çıktığı Chernobyl’in senaristliğini Craig Mazin üstleniyor. Dizinin ana hikayesi ise bu felaketin ve sonrasında yaşananların yanında patlayıcı maddelerin Avrupa’ya yayılmasını önlemeye çalışan bir grup insanın çabalarına odaklanıyor.

Hali hazırda yeterince etkileyici olan bu kazadan uyarlanan dizinin fragmanı da aynı etkileyiciliği devam ettiriyor. Tamamen bozulmuş bir doğa, hayatını kaybeden insanlar ve hayvanları gördüğümüz fragmandan dizinin bundan daha da etkileyici olacağını tahmin ediyoruz.

Yönetmen koltuğunda Johan Renck’in oturduğu, başrollerini Stellan Skarsgard, Emily Watson, Jessie Buckley, Adam Nagaitis ve Jared Harris’in üstlendiği 5 bölümlük mini dizi Chernobyl6 Mayıs’ta HBO’da yayınlanacak.